Önümüzdeki yıl futbol kariyerine son vermeyi düşündüğünü açıklayan Ronaldinho, Fluminense’den ayrıldıktan 2 yıl süre boyunca başka bir takımın formasını giymemişti. Milan, Barcelona ve PSG gibi takımların formasını giyerek uzun yıllar başarılı bir şekilde hizmet veren Brezilyalı futbolcu, 2018 yılında futbol kariyerine son vermeyi açıkladı.



37 yaşında olan Brezilyalı futbolcu yeşil sahalara veda edip bundan sonraki hayatında müzik ile ilgilenmek istediğini ve açtığı futbol/spor okullarına odaklanarak genç yetenekleri ortaya çıkarmayı amaçladığını belirtiyor.



Bu Kez Kararlı mı?

Futbol Dünyasının önemli isimleri arasında yer alan Brezilyalı yetenekli oyuncunun futbola gerçekten veda edip etmeyeceği ise bazı kesimlerce tartışılmaya devam ediyor. Brezilya basınında yer alan haberlere göre Queretaro’da kariyerine devam eden Brezilyalı yıldız, tatil için gittiği Brezilya şehirlerinden Porta Alegre’de basına emekli olacağını ve futbol kariyerini sonlandıracağını açıklamadı. Kesin bir dayanağı olmayan bu söylenti sadece bir ihtimal ancak spor dünyasında şimdiden hayli bir yer edinmiş görünüyor.



Paris Saint Germain ve Milan gibi iyi takımların formalarını giyen başarılı futbolcu, kariyerine Gremio’da başlamış ve Barcelona kariyerinde de FIFA tarafından 2 kez dünyanın en iyi futbolcusu olma ünvanını kazanmaya layık görülmüştü.



Efsane İsim Hayatına Normal Bir Şekilde Devam Etmek İstiyor

Brezilyalı yıldız futbolcu Ronaldinho 1 Dünya Kupası, 1 Şampiyonlar ligi, 1 Serie A ve 2 La Liga şampiyonluğu başarılarını elde etmiş bir futbolcu olarak kariyerini zirvede sonlandırmak istemiş olabilir. Bu kararını 2018 yılında uygulayıp uygulamayacağı henüz kesin olmayan yıldız futbolcunun futbolu bırakırsa yapmak istedikleri arasında müzik ile ilgilenmek ve açmış olduğu futbol okullarına odaklanmak gibi hedefler yer alıyor.



Hakkında daha öncede futbolu bırakacağı yönünde söylentilerin çıktığı başarılı futbolcunun futbolu bırakıp bırakmayacağı ise 2018 yılında belli olacak. Flumienense’de üç ay geçirdikten sonra takımından ayrılmak zorunda kalmış olan  efsane futbolcu Ronaldinho’nun Barcelona’da idari göreve başlayacağına dair söylentiler de alınan duyumlar arasında.



Futbolculuk hayatı boyunca futbol kariyerini başarılı bir şekilde sürdürmüş olan efsane futbolcu Ronaldinho’nun yaşının da artık ilerlemesi nedeniyle bu tecrübelerini artık futbol okullarında öğrencileri eğitmesi bekleniyor. Futbol dünyasındaki en güncel haberleri ve en yüksek oranları ve sitelerinde bulabilir, yüksek kazançlar elde edebilirsiniz.