Sporun farklı dalları birçok kişi için çok önemli olurken herkes elinden geldiğince spor haberlerini takip etmeyi amaçlıyor.

Ülkemizde spor denildiğinde akla ilk olarak futbol geliyor. Halkımızın büyük bir kısmı futbola tutku ile yaklaşırken tuttukları takımlar hakkında her haberi duymak istiyorlar. Bu doğrultuda genel olarak kullanıcılar internet sitelerine girerek bu internet siteleri üzerinden haberleri incelemeye başlıyorlar. Bu sebeple de son dakika spor haberleri veren sitelerin seçilmesi gerekiyor. Aksi halde kullanıcılar ancak gelişmenin çok sonrasında haberleri farklı yerlerden duymaya başlıyorlar. Televizyonlardan ise genel olarak akşam saatlerinde spor haberleri ile ilgili gelişmeler alınabiliyor.
Bu sebeple ilk olarak bir internet sitesinde özel olarak spor alanının yer alması gerekiyor. Haber sitesi olarak hizmet veren siteler içerisinde siyaset haberleri, güncel haberler, ekonomik haberleri gibi spor haberlerinin de kendisine has bir kategorisi kesinlikle bulunmak zorunda oluyor. Birçok kişi bu haber sitelerine yalnızca kendi tuttukları takım hakkında yaşanan gelişmeleri öğrenmek için giriyor. Bu sebeple de istedikleri türdeki haberlere en kısa süre içerisinde ulaşmaları ve sonrasında takımları hakkında son dakika haberlerini almaları gerekiyor. Bu haberleri almak için kategorilere gelen kişiler bu aşamada bazı sitelerde ek kategoriler ile yalnızca tuttukları takımların haberlerini de görüntüleme şansı bulabiliyorlar. Ancak birçok kişi kendi takımları kadar rakip takımlar hakkındaki haberlere de önem verdiğinden tüm haberleri incelemek istiyor.
Futbolda yılın büyük bir döneminde lig devam ederken futbolseverler bu dönemde maçların öncesinde takımın durumu hakkında yaşanan gelişmeleri, kadroda kimlerin yer alacağını ve takımın psikolojisini anlatan haberleri incelemek istiyorlar. Bir haber sitesinin büyük takımların maçlarından önce okurlarına bu tarz haberleri doğru bir biçimde duyurması gerekiyor. Buna ek olarak maçların oynanmasının ardından yorumların ve analizlerin okuyuculara aktarılması ve maç hakkında aranan tüm bilgilerin internet sitesinde yer alıyor olması çok önemli oluyor. Buna ek olarak bir yandan spor konusunda son dakika haberleri kullanıcılara ulaştırılıyor. Bu sistemin tüm büyük takımlar için yapılması önemli oluyor.
Buna ek olarak sporda yaz dönemi transfer dönemi olarak bilinirken taraftarlar tuttukları takımın hangi oyuncuları alacağını ya da transfer görüşmesi yaptığını araştırıyor. Bunun için de yine haber siteleri devreye giriyor. Genel olarak güncel haberler içerisinde bilinen transfer dedikoduları bulunurken oyuncular doğru bir siteye giderlerse yalnızca gerçek haberleri alabiliyorlar. Transfer konusunda çok rahat bir biçimde, yalnızca ilgi çekmek için haber yapan siteler de olduğundan insanlar güvenilir internet sitelerine yöneliyorlar. Bu doğrultuda Türkiye içerisinde yayın yapan çok fazla internet sitesi bulunuyor olsa da bu özellikler yalnızca belli başlı sitelerde bulunuyor.
Spor denildiğinde akla ilk gelen sitelerden birisi olmaya başlayan haber365.com.tr sitesi oldukça hızlı yükselen bir grafik çiziyor. Her geçen gün siteyi kullanan kişilerin sayısında artış meydana gelirken bu artışın yanında sitedeki kalite de sürekli olarak yüksek seviyelerde kalıyor. Siteye giriş yapan kişiler spor haberlerini okumak isterlerse üst kısımda yer alan kategorilerden seçimlerini yapabiliyorlar. Akıllı ekran teknolojisi site içerisinde kategorilere de uygulandığından çok sayıda spor haberini oyuncular bir arada görme şansı oluyor. Güncel haberler arasından seçimlerini yapan kişiler hemen bu spor haberlerini okumaya başlarken çoğu resimler ya da videolar ile desteklenen haberler oluyor. Bu sayede kişiler yılın her döneminde bu siteyi kullanarak spor camiasında yaşanan tüm gelişmeleri ilk elden öğrenmiş oluyor. Sonrasında kendisi ve arkadaşları ile birlikte de rahatlıkla yorumlayabiliyor.