Birlikte Başaracağız………..

Nevşehir’imizin sportif alanda başarılı olması için çalışmalarına devam eden Nevşehir Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü 2014 yılında da çalışmalarına hız verdi. Nevşehir Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özden Taşğın, yaptığı açıklamada kulüp olarak ortaya koyduğumuz vizyon ve strateji Nevşehir’imizin geri bırakılan bu alanında Üniversite olarak üzerimize düşeni yapmaktır. Bu doğrultuda bizden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen başta Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç’a ve Nevşehir için yapmaya çalıştığımız hizmeti anlayan teknik ekiplerimize (12 ayrı branş) ve sporcularımıza ve tüm spor severlere teşekkür ederim dedi. Taşğın; 

Türkiye Taekwondo Federasyonu'nun 2014 Yılı Faaliyet Programında yer alan Gençler Türkiye Taekwondo Şampiyonası 11-16 Ocak 2014 tarihleri arasında Alanya'da yapıldı.                                          

74 ilden 570 bayan, 1050 erkek olmak üzere toplam 1620 sporcunun katıldığı şampiyona, Alanya'daki Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşti. Şampiyonda Nevşehir’imizi Nevşehir Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü sporcusu temsil etti. Şampiyonayı Türkiye şampiyonu olarak tamamladılar. 

52 KG
1. İPEK ÇİDEM - NEVŞEHİR GSİM
2. YAĞMUR BANDA - İZMİR GSİM
3. SERAY OĞUZ - KIRIKLARELİ SK
3. ÖZNUR GÜVEN - İSTANBUL ÖNCÜ SK

 

59 KG
1. ŞEYMA SATILMIŞ - NEVŞEHİR ÜNİVERSİTESİ SK
2. ŞEVAL NUR TURAN - İSTANBUL BAHÇELİEVLER BLD SK
3. CEREN ZEHRA ERGİN - İSTANBUL GOP BLD SK
3. CANSU ATEŞ - MERSİN BÜYÜKŞEHİR BLD SK

 

 

Türkiye Taekwondo Federasyonu'nun 2014 Yılı Faaliyet Programında yer alan Büyükler Türkiye Taekwondo Şampiyonası 22-27 Şubat 2014 tarihleri arasında Alanya'da yapıldı.

74 ilden 510 bayan ve 1100 erkek olmak üzere toplam 1610 sporcunun katıldığı şampiyona Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda yapıldı. Nevşehir olarak bir Türkiye şampiyonu çıkardık.

 

49 KG
1. İPEK ÇİDEM - NEVŞEHİR GSİM
2. SEDA KOÇAK - ANKARA SEVEN SK
3. MAKBULE NUR KORUCU - İZMİR GSİM
3. ESRA GÜL - BİLECİK OSMANELİ BLD SK

 

Her iki sporcumuzda 8-9 Şubat tarihlerinde İsveç’in Trelleborg şehrinde yapılan Trelleborg Açık Taekwondo Turnuvasında ülkemizi temsil ettiler.

15 -16 Mart tarihleri arasında Hollanda Açık Taekwondo Şampiyonası Einthoven şehrinde yapılacaktır. Bu şampiyonaya da ülkemizi temsilen katılacak olan İpek Çiğdem ve Şeyma Satılmış’a başarılar diliyor, yetişmelerinde emeği olan Recep Işık ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Öğretim Görevlisi Nuray Satılmış’a Nevşehir ve Ülkemiz adına çok teşekkür ederiz dedi.