Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından İl Spor Merkezleri Kış Dönemi Hızlandırılmış Spor Eğitim Kursları 15 tatilde de 81 İl de  ‘’Tatil Coşkun Spor Tutkun Olsun’’ sloganı ile gerçekleştirilecek.

2014-2015 Eğitim Öğretim yılı ilk yarı tatil dönemi olan 23 Ocak - 9 Şubat tarihleri arasında Okul Öncesi, İlk, Orta, Lise eğitim kademelerinde bulunan ve spor çağındaki öğrencilere bu yarı yıl tatil döneminde ilgi duydukları spor dalında; branşında deneyimli, uzman antrenörler eşliğinde spor branşlarının tanıtılıp, spor bilinci kazandırılarak aktif dinlenmiş olarak eğitim öğretime dönmeleri amaçlanıyor. Voleybol, Hentbol, Jimnastik, Masa Tenisi, Badminton, Taekwondo, Güreş, Judo ,Boks, Atletizm, Bisiklet, Basketbol branşlarında açılacak olan kurslar ücretsiz olup aynı zamanda Gençlik Merkezlerinde de İngilizce, Tiyatro ,Bağlama, Gitar ,Ney, Diksiyon,Resim  kursları ücretsiz verilmekle birlikte Bilgisayar, Playstation,  Langırt ,Buz Hokeyi, Dart gibi çeşitli aktivitelerimizden ve kütüphaneden  ücretsiz yaralanabilecekler.

Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü ise konuyla ilgili bir yazılı açıklama da bulundu. Yapılan yazılı açıklamada, ‘’Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak ailelerin çocuklarını Spor Kompleksimize göndererek çocuklarının fiziki ve sosyal gelişimlerine katkı sağlayacak olmasını göz önünde bulundurmalarını, Spor Kompleksimizde kurslarımızın ücretsiz olduğunu belirterek tüm öğrencilerimizi faaliyetlerimizden yararlanmaya bekliyoruz.

Kurslarımız; Nevşehir Damat İbrahim Paşa Spor Salonu, Nevşehir Gençlik Merkezi, Ürgüp Spor Salonu, Ürgüp Gençlik Merkezi, Avanos Spor Salonu, Gülşehir Spor Salonu, Gülşehir Gençlik Merkezlerimizde verilecektir’’ denildi.

 

 

Kapadokya İnternet Medyacılar, Yazarlar ve Gazeteciler Cemiyeti Haberini üye olmayan sitelerin kullanması yasaktır.