Toki’den 18 Yeni Stad İçin İhale Aşamasına Getiriliyor.Gençlik ve Spor Bakanlığı ve TOKİ ortaklığında 18 stadyum yapılıyor

 TOKİ, Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla yaptığı protokoller çerçevesinde bu yıl içerisinde Nevşehir in de bulunduğu 18 yeni stadyum yapacak.

  Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2012'de 18 yeni stadyum, 18 kapalı yüzme havuzu, 75 gençlik merkezi olmak üzere toplam 384 spor yatırımının gerçekleştirilmesi planlanıyor.

 

Bakanlık ile TOKİ arasında imzalanan ve imzalanma aşamasındaki protokollerle Adana, Afyonkarahisar, Antalya, Batman, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Kocaeli, Malatya, Mersin, Sakarya, Samsun, Sivas ve Trabzon'a yeni stadyum yapılacak. Son olarak, Nevşehir ve İzmir stadyumları için protokollerde imza aşamasına gelindi.



İl Müdürü Ünlüer’den Nevşehir’e 15 Bin kişilik dev stad müjdesi

 

NEVŞEHİR’E YENİ STAD PROJESİ İÇİN GERİYE SAYIM SÜRÜYOR .

 

 

FİB Haber Merkezi Nevşehir Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer’e sorduğu yeni stat projesi konusunda önemli açıklamalarda bulunarak,Nevşehir spor taraftarının ve sporseverlerin heyecanla beklediği büyük müjdeyi verdi.Spor il müdürü Ünlüer,TOKİ’nin Gazi stadının bulunduğu alana talip olması üzerine başlayan girişimler doğrultusunda ilimiz Nevşehir yeni TOKİ de 15 bin kişilik yeni bir stat yapılması için çalışmalara başlanıldığını ifade etti.Gazi stadının taşınarak yeni 15 bin kişilik stadın ismi ise Kapadokya Arena stadı olacak.

 

****************

 

Nevşehir’e yıllardır sportif hem de çeşitli sosyal ve kültürel içerikli etkinliklerde hizmet veren Nevşehir Gazi Stadı yakın zamanda yeni yerine taşınacak. Yeni stat yapımı konusundaki proje çalışmalarının son aşamaya geldiği öğrenildi.

 

TOKİ nin Gazi stadının bulunduğu alana talip olması üzerine başlayan girişimler doğrultusunda ilimize 15 bin kişilik yeni bir stat yapılması gündemde.

 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün üzerinde hassasiyetle durduğu çalışmanın önümüzdeki günlerde Nevşehir kamuoyuna da açıklanması bekleniyor. Edinilen bilgiye göre yeni terminal yakınına inşa edilecek olan 15 bin kişilik yeni stat projesi için TOKİ devreye girmiş durumda. Projenin hayata geçirilmesi ile birlikte 5 bin kişi kapasiteli gazi stadının yerine söz konusu yeni alanda stat inşasına başlanacak yeni stat tamamlandıktan ve devir işlemleri yapıldıktan sonra gazi stadı yıkılacak. Yıkılacak olan gazi stadının yerine ise TOKİ tarafından konut mu, yoksa sosyal içerikli bir projenin mi yapılacağı ise henüz netlik kazanmış değil.