İki komşu kardeş şehrin takımlarının Anadolu derbisinde Yozgat Bozok stadyumunda karşılaştığı maçta Yozgatspor taraftarları sınıfta kaldı. 

Bozok stadyumunda Yozgatsporlu taraftarların maç öncesi ve maç devam ederken Nevşehirspor taraftarlarına taşlı pet şişeli saldırısında bir taraftarımız atılan taşlar nedeniyle kafasından, diğer 3 taraftarımızda çeşitli yerlerinden yaralandı.

Maçı izlemek için Yozgat'a gelen Nevşehirsporlu taraftarlar adeta taş yağmuruna tutuldu. 

Yozgatspor Trübünleründen küfürler çirkin tezahuratlar sahaya atılan yabancı maddeler taşlar pet şişeler maça damga vuruken, Bakalım Türiye Futbol Federasyonundan Yozgatspor'a nasıl bir ceza gelecek hep birlikte göreceğiz.

Ayrıca Anadolu'nun kadim iki kentinin dostça mücadele edip iyi oynayanın kazanmasını arzuladığımız bu önemli maça gölge düşürenlerin Yozgat Emniyeti ve Türkiye Futbol Federasyonu tarafından bir daha yaşanmayacak şekilde cezalandırarak önlem almalarını bekliyoruz. Futbol dışı yaşanan bu çirkin olaylar ne Yozgat'a ne Yozgat seyircisine hiç yakışmadı. 

Açıkcası Maçın sonucunda Yozgatspor kazandı ama Türk Futbolu Yozgat'ta Ağır Yara Aldı. Daha sezonun ilk karşılaşmasında yaşanan bu çirkin olaylara birileri dur demesse bu lig zor biter. Centilmence sadece takımına destek veren Nevşehirspor'un büyük taraftarlarınıda tebrik ediyoruz.


Haber: Mustafa Ferveren