Nevşehir'de vücut geliştirme sporuna gönül veren ve bu branşta Türkiye Şampiyonalarına katılarak 2 kez Türkiye 5.'incisi ve son olarakta Türkiye 2. olarak Milli Takıma seçilme başarısı gösteren Nevşehirli başarılı sporcu ve gururumuz Kemal Öncül www.fibhaber.com a özel açıklamalarda bulundu.

Türkiye 2. Nevşehirli Vücut Geliştirme Sporcusu Kemal Öncül, mevcut şartlardan dolayı 7 Aralık 2018 tarihinde İspanya'da yapılacak olan Veteranlar Dünya Şampiyonası'na katılamayacağını açıkladı.

"DÜNYA ŞAMPİYONASINA KATILAMIYORUM"
Memleketi Nevşehir'den gerekli desteği göremediğini belirten Vücut Geliştirme Sporcusu Kemal Öncül, "İspanya'da yapılacak olan Dünya Şampiyonasına maalesef katılamıyorum. Bu zamana kadar ki maçlara hep kendi imkanlarımla gittim. Kimseden para pul da beklemedim beklemiyorumda. Sadece ilgi ve destek bekliyorum. Sahip çıkılmadığından dolayıda bu turnuvaya gidemiyorum. " dedi.

Öncül, İlgisizliğe Sitem Etti...

Başarılı sporcu Öncül yaptığı açıklamasında; " Maalesef, Futbol ve basketboldan başka bir Sporun genellikle adının bile telaffuz edilmediği bir sistem içinde yaşıyoruz. Bu sebeple gençlerimiz sadece göz önünde olan sporlara yöneliyor ve yönlendiriliyor. Oysaki her bireyin spor branşı genetik ve yeteneklerinde saklıdır ve buna göre belirlenmelidir. İşte bu yüzden spordan ne verim nede kalıcı başarılar alamıyoruz. Bunun en canlı örneğide benim. Vucut geliştirme üzerine Türkiye 2.si olup, onur duyduğum Milli takıma seçildim. Ama, Aralık 7' sinde İspanya da düzenlenecek olan Dünya şampiyonasına gidemeyeceğim. Nevşehirli, benim gibi spora gönül vermiş insanlara sahip çıkmadıkları için, ülkemi ve güzel şehrim Nevşehir’i temsil edemeyeceğim. Çok üzgünüm. Unutulmasın ki, herşey futbol değildir. Ben gereğini ve görevimi yaptım. Kendi imkanlarımla başarıya ulaştım. Tek üzüntüm kendim adına değil diğer genç kardeşlerimin umutlarının yok olması. Şimdi gereğini yapmayanlar utansın.  Saygılarımla"