Ürgüp’te düzenlenen Türkiye 3 Bant Bilardo Kupası’nın açılış seremonisi yapıldı.
Ürgüp Spor Salonu’ndaki açılışa Ürgüp Kaymakamı Alper Balcı, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Federasyon Başkanı Ersan Ercan, Nevşehir Temsilcisi Gürdal Arıcan ve bilardo severler katıldı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen bilardo severlerin huzurundaki açılış töreni, ana tablo maçlarında görev yapacak hakemlerin geçiş töreni ile başladı. Daha sonra son 32’ye kalan sporcularla ilgili bilgi verildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından protokol üyeleri konuşma yaptı.
Ürgüp Kaymakamı Alper Balcı yaptığı konuşmada, "Bu bir ekip çalışması; Kaymakamından belediye başkanına, temsilcisi Gürdal Beye, temizlik işçisine, görevli polis memuruna kadar biz Ürgüp olarak bu işe kenetlendik. Samimiyeti gönüllü olduğu bilardodan dolayı ben federasyon başkanıma, başkan vekilime çok teşekkür ediyorum. Gururluyuz Ürgüp’te bu organizasyonu yaptığımız için ayrıca şundan da memnun oldum 4 tane sporcumuz milli takımda, 11 yaşındaki bir kardeşimi gördüm. İnşallah bu gibi organizasyonlar gelecekte Türk’ün gücünü gösterir Milli takımımıza seçilirler Dünya şampiyonu olurlar o zaman biz bahtiyar oluruz. Bundan dolayı çok teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.
Federasyon Başkanı Ersan Ercan ise yaptığı açıklamada, "Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonası 2. Etap müsabakaları bu sene Ürgüp’te düzenleniyor. Geçen iki ay önce Antalya’da 1. Etap müsabakalarını yapmıştık. Bundan sonra iki etabımız daha var. Aralık ayında 2016 şampiyonu belli olacak ve milli takımı oluşturan sporcularımız belli olacak. Yaklaşık bir haftadır buradayız, bugün ve yarın final grubu maçlarımız olacak yarın yarı final ve finallerle müsabakalarımız sona erecek. Çok güzel bir ilgi var Ürgüp halkının desteği çok fazla, başta Ürgüp Kaymakamımız Alper Balcı olmak üzere Belediye Başkanımız Fahri Yıldız olağan üstü destek verdiler kendilerine tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Çok güzel başladı çok güzel devam ediyor umarım bugün ve yarın çok zevkli karşılaşmalarla salonu dolduran bilardo severleri güzel bir bilardo şöleni izleteceğiz. İlk 32 müsabakalarımız biraz sonra başlayacak umarım hak eden kazanır. Toplam erkekler kadınlar ve gençlerde toplam 800 sporcumuz var" diye konuştu.
Milli sporcular Semih Saygıner, Tayfun Taşdemir ve Murat Naci Çoklu direkt 32’de yer alan isimlerdendi. Kalifikasyondan 5 Türk bilardocu daha yükselerek Türk sporcusu sayısını 8’e yükseltmiş oldular. Lütfi Çenet, Hakan İncekara, Ahmet Bayatlı, Tarık Yavuz, Turgay Orak Türkiye adına yarışan diğer bilardocular.