Süper Lig'de dün akşam oynanan Galatasaray-Adanaspor maçında görev yapan kadın saha komiseri Sevgi Yalçın, karşılaşmanın ilgi odağı oldu.

Türkiye'nin ilk kadın saha komiseri olan Sevgi Yalçın 1955 Nevşehir doğumlu olduğu belirtildi.

İşte Ulusal Basında yer alarak Türkiye spor gündemine oturan Nevşehirli değerli hemşehrimiz Sevgi Yalçın'dan açıklamalar.

Türkiye'nin ilk kadın saha komiseri olan Nevşehirli hemşehrimiz Sevgi Yalçın, Galatasaray-Adana spor maçında özellikle değişiklik ve ek sürelerin gösterildiği anlarda saha kenarındaki görüntüsüyle objektiflere takılırken sosyal medyada gündem oldu.

Ailecek Futbolun içinde olan ve Türk Futbolunun "Sevgi Ablası" neden bu mesleği seçtiğini ve çeyrek asırlık geçmişini anlattı.

Türkiye'nin ilk bayan saha komiseri Sevgi Yalçın röportaja şu sözlerle başladı:

"1955 Nevşehir doğumluyum. iki kız bir erkek annesiyim. 25 yıldır saha komiserliği yapmaktayım. 1989-2000 yılları arasında Futbol Hakemleri Derneği'nde çalışırken, oradaki bir Saha Komiserleri Derneği başkanıyla tanıştım ve 92 yılında saha komiserliğine başladım ve Türkiye'nin ilk bayan saha komiseriyim." dedi

"İLK DEFA BAŞÖRTÜSÜYLE MAÇA ÇIKINCA HABER YAPTILAR"

25 yıldır futbol sahalarında komiserlik yapan Sevgi Yalçın 35'inci Süper Lig maçına çıkmış. Amatör maç da olsa, profesyonelde de olsa evden çıkarken aynı heyecanı duyduğunu belirten Sevgi Yalçın, "Her zaman güzel tepkiler alıyorum. Son maçtan sonra ise beni sürekli arayarak meşhur oldun diye konuştular. Ben bu işi 25 senedir yapıyorum, niye meşhur oldum dedim. Binlerce amatör maça, yüzlerce profesyonel maça çıktım. 35 Süper Lig maçına çıktım. 5-6 defa derbi maça çıktım. Ama ilk defa eşarpla çıktığım için sanırım daha dikkat çekti ve sosyal medyada , her yerde beni yazmışlar"

"O OLAYI ASLA UNUTAMAM..."

Başından geçen bir anıyı da anlatan Sevgi Yalçın, "Bir maçta çocuğun biri fenalaşmıştı. Onu kucağıma alıp hastaneye kadar götürdüm. Onlardan büyük teşekkür aldım. Bunları hiçbir zaman kimseye yansıtmadım. Kariyerimde o olayı asla unutmam" dedi.

Sevgi Yalçın, "bu meslekte bayan saha komiserlerimizin çoğalmasını çok istiyorum. Çünkü İstanbul'da biz sadece 3 bayan saha komiseriyiz" diyerek sözlerini tamamladı.

Türkiye'nin ilk kadın saha komiseri Sevgi Yalçın, Galatasaray - Adanaspor karşılaşmasıyla bu yılki ilk Süper Lig maçında görev aldı. Daha önce 35 Süper Lig maçında görev yapan Yalçın, 25 yıldır saha komiserliği yapıyor. 62 yaşındaki Sevgi Yalçın'ın oğlu Volkan Yalçın eski bir klasman hakemiyken, kızı Bihter Yalçın Türkalp de halen hakem gözlemcisi olarak görev alıyor.


Haber7 -Türkiye