FIFA ülkeler sıralamasında flaş gelişmeler yaşanıyor. Geçen sene bu sıralamayı 10. tamamlayan Türkiye, bu yıl da Hollanda’ya büyük bir üstünlük sağlamış durumda. Gelecek sezon yani 2018/2019 sezonundan itibaren İspanya, İngiltere, İtalya ve Almanya liglerinin Şampiyonlar Ligi elemelerine hiç katılmadan doğrudan gruplara takım yollaması, Türkiye’nin işine yaradı. Bu durum Türkiye ligini 2. Bitiren takımın önünü açıyor.



Bu durumu bir örnekle açıklamak gerekirse, bu sezon lig ikincimiz Başakşehir’i eleyen Sevilla, bu sezon dördüncü olursa gelecek sezon elemelerde yer alamayacak. İşte bu durum da ikinci takımımızın elemelerden çıkma ihtimalini kuvvetlendiren bir ihtimal. Michel Platini’nin projesi olan ve 2009’da devreye soktuğu sistem, Türkiye’nin bu tarihten sonra Şampiyonlar ligine hiç iki takımla katılamamasına neden olmuştu.



Gelecek için hayati öneme sahip

Beşiktaş ve Konyaspor’un Avrupa’da rüzgar gibi esmesiyle 10’unculuk yarışında rakibi Hollanda’yı alt eden ve arayı açan ülkemiz 2019/2020 sezonu için Şampiyonlar Ligine iki takım göndermenin peşinde.



Henüz Eylül ayında 3 bin puana ulaşan takımlarımız, 1.700 puan toplayabilen Hollanda’nın üstüne geçmemize yardımcı olmuştur. Bu sayede ülke sıralamasında 10’unculuk pozisyonumuzu koruduk.



Eğer Avrupa’da boy gösteren takımlarımız iyi bir performans gösterir ve Türkiye, kendisini ilk 9’a taşıyabilirse, lig ikincisi olan takımımız 2019/2020 sezonunda tek elemeyle gruplara kalabilecek. Ancak 9. Sırada bulunan Ukrayna’yla aradaki 4 bin 533 puanlık farkın iki yıldan önce kapanması neredeyse imkansız görünmüyor. Spor dünyası ile ilgili en güncel haberleri ve en yüksek oranları adresine tıklayarak görebilir, yüksek kazançlar elde edebileceginiz tüm listesini görebilirsiniz.