NEVŞEHİR(MHA) ASKF Başkanı Mustafa Avcı ve Futbol İl Temsilcisi M. Tolga Karaca’nın girişimleri sonuç verdi ve U-16 Türkiye Şampiyonası grup eleme müsabakalarından bir bölümü Nevşehir’e alındı.

Nevşehir 2 ve 3 Nolu çim futbol sahalarında oynanmaya başlanan U-16 Türkiye Şampiyonası grup eleme müsabakalarına Adana, Tokat, Elazığ ve Kahramanmaraş takımları katılıyor. Müsabakalar 13 Haziran 2015 Cumartesi günü oynanacak karşılaşmalarla sona erecek. Bir takım Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazanacak.

ASKF Başkanı Mustafa Avcı, bu tür müsabakaların Kapadokya bölgesinin tanınırlığının artırılması, bölgedeki turistik tesislere ekonomik bir değer katılması açısından son derece önemli olduğuna dikkat çekti.

Avcı, “Bölgemiz turistik bir yöre. Bu nedenle Futbol Federasyonumuz bölgemizde bu tür müsabakaların oynanmasına gayet sıcak bakıyor. ASKF Yönetimimiz ve futbol il temsilciliğimizin de katkılarıyla bu tür müsabakaların ilimizde de oynanması için girişimlerimiz bundan sonrada sürecek” diye konuştu.