Diyanet Gençlik ve Spor Kulübü Futbol takımı U-16 liginde şu ana kadar en az gol yiyen ve en fazla gol atan takım oldu.Bunda en önemli etken ise hiç şüphe yokki takım oyunu oynamak ve iki yıldır takımın kalesini başarılı bir şekilde koruyan Umut Ege Özkılıç.
    Nevşehir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ve Futbol İl Temsilciliği tarafından düzenlenen Nevşehir Amatör Küme U-16 Ligine iki grupta toplam Sekiz (8) takım katılıyor ve maçlar çift devreli lig usulüne göre oynanıyor.İki grubun Liderlerinin Final oynayacağı U-16 Ligi maçları sonunda şampiyon olacak takım ilimizi Türkiye Şampiyonasında temsil edecek.
A-Grubunda: Nevşehir Spor Gk,Telekomspor,Nevşehir İl Özel İdare Spor ve Nevşehir HVÜ.Spor
B-Grubunda ise: Diyanet Gençlik ve Spor,Kapadokya Nevşehir Spor,Ortahisar Belediye Spor ve Kavak Gençlik Spor
     Bu güne kadar oynanan maçlar sonunda (Ligin 5.haftası oynandı) Diyanet Gençlik ve Spor Kulübü U-16 takımı Sekiz takım içinde en çok gol atan(28) ve en az gol yiyen(2) takım ünvanını elde etti.
       Diyanet Gençlik ve Spor Kulübü ligin ilk haftasında  Ortahisar Belediye Sporu 5-0,ikinci hafta,Kavak Sporu 8-0 yenerken ligin 3.haftasında Kapadokya Nevşehir Spora 2-1 yenildi.Ligin ikinci devresine ise yine Ortahisar Belediye Spor maçı ile başlayan Diyanet Gençlik ve Spor bu maçıda 9-0 kazanarak zirve iddiasını devam ettirdi.Ligin 5.haftasında ise Kavak Spor ile karşılaşan Diyanet Gençlik Spor bu maçıda 5-0 gibi farklı bir skorla kazanarak son hafta oynayacağı Kapadokya Nevşehir Spor maçına moralle çıkacak.
Diyanet Spor şu ana kadar oynadığı 5 maçta ligde en fazla gol atan ve en az gol yiyen takım ünvanını elde etti.Oynadığı beş maçta:28 gol atıp sadece 2 gol yedi ve 12 puan,26 averaj yaparak çok iyi bir grafik çizdi.
   Diyanet Spor Kapadokya Nevşehir spor ile grup birinciliği için oynayacak...Bu maçı da kazanırsa  A  grubu birincisi Nevşehir Spor GK ile U-16 ligi finali oynamaya hak kazanacak.
Takımın Teknik Direktörü Ali ÖZCAN Yaptığı açıklamada şunları söyledi:
     Biz bu Kulübü kurduktan sonra yapılanma dönemini çabuk geçtik ve her branşda liglere katıldık.Bunun meyvesinide artık almaya başladık.U-16 Futbol takımımız bu sezon çok başarılı maçlar çıkarıyor.Bu ligde mücadele eden 8 takım içinde oynadığımız futbolla ve mücadelemizle en çok gol atan ve en az gol yiyen takım ünvanını elde ettik.Şimdi hedefimiz bu hafta oynayacağımız Kapadokya Nevşehir Spor maçını kazanıp Nevşehir Spor GK.ile final oynamak.
Oyuncularıma güvenim sonsuz.Bunu başaracak gücümüz var.dedi
 Ayrıca bize bütün imkanlarını seferber eden Başkanımız Adem Özbek'e çok teşekkür ederim.Ne istediysek yerine getiriyor,bizede başarılı olmak kalıyor.Diyanet Spor Nevşehirde spora hizmet etmeye,gençlerimize spor yaptırmaya devam edecektir.