260 km’lik parkuruyla en büyük outdoor spor organizasyonu olan ve Uluslararası boyuttaki RunfireCappadocia 23Temmuz 2016 tarihinde başladı.
Kapadokya’nın mistik ve büyüleyici vadileri ile Tuz Gölü’nün sonsuz beyazlığında 23-31 Temmuz 2016 tarihleri arasında Ultra Maraton, Dicovery 6G, Discovery 4G, RFC Zor1Gün, Kurumsal Yarışlar, RFC 20K ve halk koşusu olmak üzere 7 kategoride gerçekleşecek “RunfireCappadocia” doğa ve spor tutkunlarının sınırlarını zorlayacak. Uluslararası boyutta gerçekleşen, 6 etapta toplam 260 km’lik parkuru ile en büyük outdoor spor organizasyonu olma özelliği taşıyan “RunfireCappadocia”, Uçhisar'dan başlayıp, Güvercinlik Vadisi, Damsa Barajı, Yüksek Kilise, Güzelyurt, Ihlara Vadisi, Hasan Dağı ve Tuz Gölü üzerinden geçtikten sonra Çavuşin, Ürgüp ve Göreme vadilerinden geçip tekrar Uçhisar'da son bulacak.
Uçhisar Belediyesi tarafından desteklenen organizasyon kapsamında 24 Temmuz Pazar günü halk koşusu düzenlendi. Koşuya çok sayıda Uçhisarlı katılım sağladı.
Saat 09.00 da Uçhisar Beyaz Vadi’destart alan koşunun başlangıç düdüğünü Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan çaldı. 3 km.lik parkurda kıyasıya yarışan sporseverlerin yarışı Uçhisar Belediyesi önünde son buldu.
Yarışta Birinciliği Bünyamin Güzel, İkinciliği Samet Ağıllı, Üçüncülüğü Görkem Özcan aldı. Dereceye giren sporseverlerin madalyalarını Başkan Karaaslan takdim etti.
Yarışta birinci gelen sporcu Marmaris’te tatil, ikinci gelen sporcu Balon uçuşu ve üçüncü gelen sporcu İki kişilik akşam yemeği kazandı.