Türkiye Dağcılık Federasyonunun 2017 yılı faaliyet programında yer alan ‘Spor Tırmanış Minikler, Küçükler ve Gençler Türkiye Şampiyonası Finalleri – 2 Yarışması’ Samsun ili Canik Atatürk Spor Salonu ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Yarışmada Üniversitemizi ve ilimizi temsil eden kulüplerden, Üniversitemiz Gençlik ve Spor Kulübü Sporcuları başarıya imza attı.

Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından Canik Atatürk Spor Salonu bünyesindeki Tırmanış Duvarında 13-14 Mayıs 2017 tarihlerinde düzenlenen yarışmaya;  Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, İstanbul, İzmir, Kars, Nevşehir, Sakarya, Samsun ve Malatya’dan 110 sporcu ve 25 federasyon görevlisi katıldı.

Yarışmaya Üniversitemizi ve İlimizi temsilen Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi Bölümünden Okutman Kürşat Özcan nezaretinde katılan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları; Göktürk Melih ÇİFTÇİ, Mustafa Sacit SÜMER, Bahadır Kağan KART, Sudem ÇİMENTEPE, Emre SÖNMEZ, Gül Sedef CİNGİTAŞ, Aybala Elif ÖZCAN, Ömer Yasin EKMEK, Bahriye Nur TAŞTEKİN, Sercan SAĞIR ve Berivan ŞEN sıralama, yarı final ve final turlarında üniversitemiz ve ilimizi başarıyla temsil ettiler.

Kafile sorumlusu Kürşat ÖZCAN; “Başta Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Mazhar BAĞLI olmak üzere üniversitemiz yönetimine, sporcularımızı destekleyen tüm Nevşehir Spor Tırmanış Ailesine ve bilhassa sporcu velilerimize verdikleri destek ile Spor Tırmanış branşını geliştirme ve yayma yolunda belirlediğimiz hedefleri birer birer gerçekleştirmemizi mümkün kıldıkları için minnettarız ve teşekkür ediyoruz. İki yıldır devam eden çalışmalarımız sonuçlarını vermeye başlamıştır.2020 Tokyo Olimpiyatları'nda resmi müsabaka branşları arasına dahil edilen ve artık olimpik bir yarışma dalı olan spor tırmanışında, şuna yürekten inanıyorum ki, alttan yetişecek genç yetenekler ile 2020 ve 2024 Olimpiyatları'nda spor tırmanış branşında ilimizi ve ülkemizi en iyi bir şekilde temsil edeceğiz. Federasyonumuzun olimpiyat sporcuları yetiştirme hedefi ile belirlediği programlar doğrultusunda hız kesmeden, Üniversitemiz Spor Merkezinde devam eden eğitim çalışmalarımıza tüm çocuklarımızı bekliyoruz” diyerek spora başlama yaşında çocuğu olan tüm aileleri davet etti.

Zorlu final turları neticesinde sporcularımızın aldıkları dereceler şöyle;

 
Mustafa Sacit SÜMER Minik B Erkekler Türkiye 1.
Sercan SAĞIR Genç Erkekler Türkiye 2.
Bahriye Nur TAŞTEKİN Genç Kadınlar Türkiye 3.
Sudem ÇİMENTEPE Minik B Kadınlar Türkiye 4.
Ömer Yasin EKMEK Küçük B Erkekler Türkiye 4.
Bahadır Kağan KART Minik B Erkekler Türkiye 6.
Gül Sedef CİNGİTAŞ Küçük A Kadınlar Türkiye 4.
Berivan ŞEN Küçük A Kadınlar Türkiye 6.
Aybala Elif ÖZCAN Minik A Kadınlar Türkiye 7.
Göktürk Melih ÇİFTÇİ Minik B Erkekler Yarı Finalist
Emre SÖNMEZ Minik A Erkekler Yarı Finalist