TFF ÜLKER Futbol Köyleri; Türkiye’nin dört bir yanından gelen yetenekli çocukları sportif ve sosyal amaçlar çerçevesinde futbol platformunda birleştirerek sosyal, kültürel ve kişisel gelişimlerine önemli katkılar sağlamayı hedefleyen bir projedir.

TFF-Ülker Futbol Köylerindeki uzmanlar tarafından düzenlenen eğitim programında ağırlıklı olarak yer alan futbol çalışmalarının yanı sıra, yaratıcı drama, satranç, çevre bilinci, ilkyardım, beslenme ve futsal eğitimleri de bulunuyor. Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı Dengeli beslenme eğitimi verdiği Futbol Köyleri’nde, ‘Farklılıklara Saygı’ oyun atölyesi de Toplum Gönüllüleri Vakfı tarafından yönetiliyor. 

Minik sporcular, futbol yeteneklerini geliştirmenin yanı sıra; futbolun özünde yer alan kardeşlik, centilmenlik ve dayanışma ruhunu keşfediyor. Futbol Köyleri projesiyle bugüne kadar yaklaşık 3 bin 600 çocuğa spor yapma, yeteneklerini geliştirme imkânı sağlandı. 

Avanos’ taki futbol köyünü ziyaret eden Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Mustafa ÜNLÜER sporcularla sohbet etti. Onlara kendilerine bir hedef belirleyip bu hedef doğrultusunda çalışmayı ve orada eğitim gördüklerinden dolayı çok şanslı olduklarını bu şansı çok iyi değerlendirmeleri gerektiğini vurguladı.​