Ürgüp Belediye Meclisinin Ocak ayı Meclis toplantısında alınan kararla Ürgüp Spor Kulübüne 20 bin TL nakdi yardım edilmesine karar verildi.

Ürgüp Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısı Meclis Başkanı Fahri Yıldız Başkanlığında 5 Ocak Cuma günü yapıldı.
Belediye Meclis Toplantısında Ürgüp Spor Kulübü Başkanı M. Halis Aydoğan'ın Belediye Meclisine havale edilen maddi talep dilekçesi okundu. "Ürgüp Spor olarak futbol ve voleybol takımlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda kullanılmak üzere 20 bin TL malzeme parası lisans ücreti ve transfer ücretleri nakdi yardım talebinde bulunuyoruz gereğinin yapılmasını arz ederiz." denildi.
Başkan Yıldız meclis toplantısında yaptığı açıklamada "Ürgüp Spor iki kategoride şuan itibariyle mücadele veriyor, birinci kategori futbol, ikinci voleybol, fakat voleybolda daha fazla güç gösteriyorlar, voleybolda biliyorsunuz zaman zaman meclisimize bu tip yardımları getirdik. Meclise getirmeden hayırseverlerle buluşturmak suretiyle sağladığımız yardımlar da oldu oda ayrı bir olay ama bu seferki durum nakdi olarak paraya ihtiyaçları var 20 bin lirayla hangi transfer yapılır, hangi bir şey alınır, hesap edebiliriz ama onların istedikleri şuan itibariyle 20 bin TL.
Yıldız: "Belediyemizin spora verecek parası var ve gençleri ihmal etme gibi bir lüksü asla yok. Ürgüp adının her yerde duyulması için bir Ürgüp adının bir Spor Kulübünün adının önünde olması bizim için bir avantajsa bu öneri konusunda bir fikir beyan etmek isteyen arkadaşımız varsa buyursun yoksa oylayacağım" dedi.
MHP grubu adına söz alan Meclis Üyesi Tevfik Öz "Sayın başkan değerli meclis üyeleri tabi ki Ürgüp Spor bizim her zaman için desteklediğimiz ve destekleyeceğimiz şeyler yani bunu bugün değil her zaman için desteklediğimiz, bu arada sizin katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum dedi.
CHP Grubu adına söz alan Nejla Açıkgöz: "Bir sporcu beden eğitimi öğretmeni olarak ben her zaman daha önce sizinle işbirliği yaptım yani kulüplere katkı sağlanması konusunda teşekkür ediyorum. İlgilendiniz, çokta güzel oldu, başarılarını da gördük, sonuçta o Kapadokya Spor Kulübünün şimdi tabi ki bu Ürgüp Spora da katkı sağlanmasından yanayım ben şahsım adına diyorum böyle bir katkı sunmuşsak seve seve başarılarının da takipçisi olacağımızı bilmelerini istiyorum." dedi.
Yapılan açık oylama neticesinde, İlçemizde amatör olarak faaliyet gösteren Ürgüp Spor Kulübünün maddi imkânsızlıklar nedeni ile başta kulüp giderleri olmak üzere ihtiyaçları olan malzemeleri temin edemediklerinden dolayı büyük bir mağduriyet içerisinde olan kulübümüzün, ihtiyaçlarını gidermeleri ve mağduriyetinin giderilmesi ile faaliyetinin devamına katkı sağlamak amacıyla belediyemizce 5393 Sayılı Kanunun 14. Maddesinin (b) bendi uyarınca Ürgüp Spor Kulübüne 20.000,00 TL nakdi yardım yapılması oybirliği ile kabul edilmiştir.
Yıldız "Teşekkür ediyorum. Ürgüp Sporumuza hayırlı olsun ve Ürgüp Sporumuza bundan sonraki yapacağı bütün müsabakalarda başarılar temenni ediyoruz inşallah her şeyi iyi olur" dedi.