Konu hakkında açıklamada bulunan AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk, çiftçilerin kaliteli ve yüksek verim elde etmeleri için sertifikalı buğday tohumu kullanmaları gerektiğini belirterek, “Bakanlığımız bu konuda özel hassasiyet göstermekte ve sertifikalı tohumluk kullanımı desteği vermektedir. Ancak buna rağmen sertifikalı tohumluk kullanmayan veya kullanamayan çiftçilerimizin en azından sertifikalı tohumluktan elde edilmiş olan mahsullerinden temiz, ilaçlanmış tohumluk ürün kalitesi ve rekolte yönünden önem taşımaktadır. Hasat esnasında mahsul içine karışan yabancı maddeleri mahsulden ayırmak ve ilaçlamak gerekir. Böylelikle mahsulümüze tohumluk vasfı kazandırmış oluruz. Ayrıca hasat edilen yabancı otların tohumları selektör makinesiyle temizlenerek sonrasında ilaçlanmalı ki tohumluğumuz ekime hazır hale getirilmiş olsun. Ayrıca alınan selektör makinesinin çiftçilere daha faydalı olması ve ürünleri bol, kazançları bereketli olmasını dilerim” dedi.

Ak Parti Nevşehir Milletvekilimiz Av. Murat Göktürk Sellektör makinasının çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyor emeği geçenlere teşekkür ediyorum dedi.

Çiftçilerimizden gelen talepler doğrultusunda Ürgüp ilçesi Sarıhıdır köyünde ihtiyaç hissedilen sellektör makinası kurulumu tamamlanmış olup 2 gün içerisinde hizmet etmeye başlayacaktır. Nevşehir İl Özel İdaresi vasıtasıyla Köydes projesi kapsamında ihalalesi yapılarak çiftçilerimizin hizmetine kavuşturulan makina Avanos ve Ürgüp ilçelerimizde Sarıhıdıra yakın çiftçilerimize de hizmet verecektir dedi.