Kapadokya Eğitim Kültür Turizm ve Doğa Sporları Derneği’nin başlattığı proje ile Ürgüp’te İlköğretim düzeyinde eğitim gören 20 Öğrenci, 6 ay boyunca devam eden eğitimler sonucunda ata binmeyi ve ok atmayı öğrendi.

Kapadokya Eğitim Kültür Turizm ve Doğa Sporları Derneği Başkanı Oğuzhan Tekin, Ürgüp Haber Muhabirine yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen Ertuğrul’un Torunları projesinin Ürgüp İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü, Kapadokya Atlı Okçuluk Derneği ortaklığıyla hayata geçirildiğini belirtti.

Kapadokya’nın doğal güzellikleri arasında kursiyerlerle beraber 2017 Kasım ayında başlayan eğitimlerde çok güzel bir çalışma ortamı bulunduğunu ifade eden Tekin, “Projede 20 Öğrenci Ürgüp İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlendi. Öncelikle ata binme eğitimi aldılar, sonra yer okçuluğu eğitimi aldılar. Son olarak da atlı okçuluk eğitimi aldılar. Hocalarımızın gayretleri ve Öğrencilerimizin özverili çalışmaları başarıyı getirdi. 23 Nisan’da çok güzel bir gösteri gerçekleştirdik.”

Proje kapsamında tüm Öğrencilere profesyonel atlı okçuluk sporcu lisansı çıkarıldığını belirten Tekin, Sporcuların Ulusal ya da Uluslararası yarışmalara da katılabileceklerini belirterek dizilerde de rol alabileceklerini kaydetti.

Kursiyerlerden Damla Çakırca, kursun sosyal açıdan yararlı olduğunu ifade ederek atalarının yaptığı sporu temsil ettiği de için önemli olduğunu söyledi, “Atalarımızın tuttuğu oku ve yayı tutmanın gururunu yaşıyorum. Kurs, sorumluluk kazandırıyor. Öğrenim ve eğlence kazandırıyor aynı zamanda da arkadaş edinmemi sağladı. Herkese tavsiye ederim.” Dedi.

Kurs Eğitmenlerinden Kapadokya Atlı Okçuluk Spor Kulübü Derneği Başkan Yardımcısı İzzet Başar ise, Çocukların gerek televizyon dizilerinden, gerek tarihsel etkiyle alakalı olarak kursa karşı büyük bir istek ve heyecanlarının olduğunu ifade etti.

Başar: “Kurs süresince kursiyerlerin edindikleri bilgi ve beceriyi günlük hayatlarında kullanmaya başladılar. Yeni arkadaşlıklar kurdular, iletişim kabiliyetlerini geliştirdiler, sosyal davranışlarını geliştirdiler. Canlılarla beraber iş yapabilme kabiliyeti geliştirdiler. Grup halinde iş yapabilme kabiliyeti geliştirdiler, yardımlaşma, birbirini takip etme, grup halinde hareket edebilme yetileri kazandılar.” Dedi. Başar, kursiyerlerin kazandıkları bilgi, beceri ve tecrübeleri daha iyi noktalara taşıyacaklarına olan inancını ifade ederek sözlerini tamamladı.