Eski Beşiktaşlı Futbolcu Nevşehirli Gururumuz Veysel Cihan ile Memleketi Nevşehir in Avanos ilçesindeki Kapadokya sofrasında FİB Haber Merkezi Genel Koordinatörlerimiz Fikret Çapacı ve İbrahim Uysal görüştü...

Veysel Cihan,Beiktaş ta dahil omak üzere  Oynadığım Hemen Her Takımda Memleketimin plakası olan 50 Sırt formasını giyerek her defasında onların sevgisine  layık olmaya çalıştım dedi.Veysel Cihan Nevşehir ve Kapadokyanın bir profosyonel takımının olmayışınada son derece üzüldüğünü böyle bir potansiyelin olduğu şehire Profosyonel bir takım yakışır dedi.

Futbol hayatını futbolculuk olarak bitirmesine rağmen İyi bir takımda Antrönörlük için kendisini geliştiren kurslara devam ettiğini söyleyerek ilerleyen günlerde Büyük bir takımda Antrönörlük yapmayı arzu ettiğini söyledi.

Nevşehirspor un futbol kariyerinde çok büyük önem taşıdığını kendi memleketinin Kırmızı-Beyazlı formasını giymesi her zaman kendisini gururlandırdığını ve 50 sırt formasını giymemeden dolayıda bir çok gurbette hemşerilerim beni hep Nevşehirli olmamla onur duyduklarını söylediler bu durum beni her defasında  dahada mutlu etti dedi.

Nevşehirspor dan sonra Trabzonsporla anlaşarak Borda-Mavili takıma imza da attığını ama sonrasında kulübümün isteğiyle Denizlispora transfer olduğunu belirtti.
Sonrasında Kariyerinin Zirvesi olarak Milli Takıma çağrılmasını ve Türkiye nin 3 Büyüklerinden Siyah Beyazlı Beşiktaş formasını giymesini gösterdi.


Veysel Cihan Turizm Sektöründe....


Avanos u ve Nevşehir i hiçbir şeye değişmem diyen Veysel Cihan, Şuan Avanos ta Kapadokya Sofrası ismiyle Bölgenin eşsiz yemeklerini ve lezzetlerini sunan restaurantıyla yerli yabancı turistlere hizmet veriyor...

Geçmiş anılar ve futbol dolu sohbetimizde Kendisine bundan sonraki Futbol kariyerinde Antrönörlük yaşamıyla başarılar diliyoruz.

Veysel Cihan ın Konyaspor da fileleri yırtan golü siz FİB Haber okurlarına özel videomuzda...

Veysel CİHAN:(d. 4 Şubat 1976, Avanos, Nevşehir) Türk millî futbolcu. 1. Lig ekiplerinden Boluspor'da forma giymiştir. Oynadığı tüm ekipleride mümkünse memleketi Nevşehir'in plaka kodu olan 50 numaralı formayı giymektedir. Denizlisporda iken lakapı Maradona Veysel ve Antalyaspor'da Reisdi. Süper Lig'in 90'lı ve 2000'lı yıllarında önde gelen forvetlerdendi. Hava toplarındaki üstünlüğüyle kafa vuruşlarında çok etkiliydi.


 

Kulüp takımları kariyeri

Veysel Cihan Futbola, Avanos’ta başladı. 1994-1998 yılları arasında Nevşehirspor, 1998-2002 yılları arasında Denizlispor, 2002-2004 yılları arasında da Gençlerbirliği formasını giydi. Kariyerinin ilk ciddi çıkışını Denizlispor’da yapan Veysel, Gençlerbirliği’nde sergilediği oyunla da futbolseverlerin beğenisini kazandı. 2004-05 sezonu başında Beşiktaş Jimnastik Kulübü’ne transfer oldu.

2005-06 sezonu ortasında Beşiktaş JK'dan Gaziantepspor'a transfer oldu. Daha sonra 2006/2007 sezonundan 2008-2009 sezonuna kadar Konyaspor formasını giymiştir.

2009-10 sezonundan Antalyaspor'a transfer oldu.Son olarak 2010-11 setzonun bitimine kadar Antalyaspor'da forma giymiştir ve sözleşme bitimi takımsiz kalmıştır. 2011-12 sezonunun transfer dönemini son haftasinda 1. Lig ekiplerinden Boluspor'la anlaşarak buraya transfer oldu.2013 Yılı başı itibariylede Futbol kariyerine son verdi.Şuan Anterönörlük diploması için kurslara girdiğini öğreniyoruz.

Millî takım kariyeri

4 kez millî takımlara çağrılarak Milli olan Veysel Cihan, 4 kez Türkiye A-2 Millî Takım formasını giymiştır.