Yazıhüyük Belediye Başkanı Cengiz Çavdar yaptığı açıklamasında şunları ifade etti; Pandemi nedeniyle ertelenen Nevşehir 1. Amatör Küme Grup maçlarında grubumuzda 2. Sırayı almıştık. Play-Off karşılaşmalarının ilk maçları oynanıp rövanşları oynanamamıştır. Play-Off  Çevrek Final ilk maçımızı Nevşehir 1969 ile oynayıp 4-2 galip geldiğimiz maçın rövanşını oynamayı beklerken, aldığımız duyumlara göre 1. Amatör Küme Grup birincilerinin kendi aralarında Play-off oynayıp Şampiyon olan takımın BAL ligine katılacağı ya da daha değişik bir sonuç alınabileceği bilgisi mevcuttur.

Böyle bir durum olma ihtimaline karşı YAZIHÜYÜKSPOR olarak TFF’nin ilgili kurulları nezdinde hakkımızı sonuna kadar arayacağımızı, aksi durumda Nevşehir Amatör Liginden çekileceğimizi ve diğer Amatör Kulüplerinde aynı yolu izleyecekleri kanaatindeyim.

Yazıhüyükspor Kulübü olarak Nevşehir 1.Amatör Küme Liginin Şampiyonluğunun en büyük adayı iken TFF tarafından maçlar Sahada oynanmadan Masa Başında herhangi bir kulübün şampiyonluğu ya da BAL Ligine katılması tarafımızdan asla kabul görmeyecek ve sonuçları ne olursa olsun Kulübümüz hakkını sonuna kadar arama hakkını saklı tutacağız. Umarım TFF böyle bir yanlış karara imza atmayacaktır.

Play off maçları başlaması maçların oynanması demek Normal lig sürecinin tescillenmesi ve hükmünü yitirmesi anlamına gelmektedir ki TFF ve Tüm spor kamuoyunu hakkaniyetli davranmaya ve karar almaya davet ediyorum.

Tüm takımlara saygı ve sevgiler sunarım.

                                                                                              Cengiz ÇAVDAR

                                                                                   Yazıhüyük Belediye Başkanı