Gastronomi geleneklerini, yöresel doğal ürünler ve yerel markalar ile bir araya getiren Yöresel Lezzetler Fuarı, Nevşehirli ziyaretçilerine kapılarını açtı.

Nevşehir Belediyespor Yararına Yöresel Ürünler Alışveriş Günleri Başladı. Nevşehir Belediyespor Kulübünün kültürel etkinlikler kapsamında 72 ilin kültürel ve yöresel ürünlerinin sergilendiği ’Yöresel Lezzetler Fuarı’ Gülbahçe parkında açıldı.

Nevşehir'de yöresel lezzetler fuarı açıldı!

Nevşehir Belediyespor'un yararına düzenlenen etkinlikte 72 ilden gelen Yöresel lezzetler satışa sunulacak ve buradan elde edilen gelir Nevşehir Belediyespor'a bağışlanacaktır.

Farklı sektörlerden birçok firmanın stantlarıyla yer aldığı fuar, yöresel lezzetlerin tanıtılması için eşsiz bir platform sunuyor. Birçok kültür ve inancın yeme içme alışkanlıklarının tarih boyunca meydana getirdiğigastronomi geleneklerini, yöresel doğal ürünleri ve yerel markaları tüketici ile buluşturan Yöresel Lezzetler Fuarı; gıda, içecek ürünleri, yöresel ürünler, sertifikalı organik ürünler, doğal ürünler, gıda işleme ve unlu mamul teknolojileri başta olmak üzere, pek çok ürün ile geniş bir katılımcı kitlesine sahip.

Türkiye'nin Yöresel Tatları Ve Ürünleri Bu Fuarda...

Yöresel lezzetler sdtanda önemli firmaları bir araya getiren fuarda, Erzurum, Hatay, Adana, İzmit, Isparta,  Afyon Karacahisar , Gümüşhane, Trabzon Tonya, Osmaniye, İzmir, Mersin, Sivas, Gaziantep, Malatya, Elazığ, Şanlıurfa ve Adıyaman illerinden de çok sayıda firma katılıyor.

Nevşehir Gülbahçe parkı yanında açılan fuar 20 Eylül 2018 - 05 Ekim 2018 tarihlerinde arasında olacaktır.

Tüm Nevşehir'li Vatandaşlar davetlidir.

Bu tür aktivitelerin daha sık aralıklarla yapılmasının gerektiğini ifade eden Nevşehirli vatandaşlar "İlimizde daha önce bu tür faaliyetler yoktu. Sadece televizyondan gördüğümüz bu faaliyetin ilimizde de gerçekleşmesinden dolayı da ayrıca mutlu olduk. Bu vesile ile bizlere ülkemizin kültürel ve yöresel ürünlerini yakından görme fırsatını veren Nevşehir Belediye Spor Kulübü ve yönetimine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandılar.
Haydi Nevşehir TAKIMINA Sahip Çık!