Geçtiğimiz hafta süpriz bir sonuçla Talasgücü Belediyespor ile 1-1 berabere kalarak şampiyonluk iddialarını artık mucizelere bırakan Yozgatspor, hafta sonunda Bal ligi 5.Grupta 1 maç fazlasıyla lider durumda bulunan Nevşehirspor ile oynayacağı müsabaka öncesinde her iki camiada da dostluk rüzgarı esiyor.

Yozgatspor'un eski yöneticilerinden Murat Temiz isimli bir Yozgatspor taraftarı kendisine ait "Yozgatspor 1959 FK" sayfasından yaptığı paylaşım da; Hafta sonu oynanacak olan Anadolu derbisine ilişkin yaptığı değerlendirmesinde "Yozgat şampiyon olmayacaksa Nevşehir Olsun!" dileğinde bulundu.

İşte Yozgatsporlu Murat Temiz'in o açıklaması;

"Biz olamayacaksak Nevşehir şampiyon olsun"
Anadolu'nun Dayısı Nevşehirsporumuz Ve Bozkır'ın İncisi Yozgatsporumuz, Bu Hafta Pazar Günü Nevşehir'de Gazi Stadyumunda Karşılaşacaktır. Yozgatsporumuz Bu Hafta Berabere Kalarak İşi Mucizelere Burakdı. Nevşehirspor İse , Bir Maç Fazlasıyla Lider. Öncelikle Şunu Belirteyim; Bu Sayfamiz Taraftarın Resmi Sayfasi Değil. O yüzden Açıklıkla Yazabilirim. Ömrum Yozgatsporumuz Ve Nevşehirsporun Maçlarıyla Geçti.

Annem Nevşehirli. Halen Nevşehirin Ekmeğini Suyunu İçiyorum. Babam Yozgatlı. Şimdiye kadar Şampiyonluk Yolunda Bir Adım Fazla Yozgatsporumuzu Destekledim. Hem Memleketim Olduğu İçin Hemde Yozgatsporuma Sevdalı Olup Kulüpde 3. Ligde İken Görev Yapdığım İçin Yozgatspor Tutkum Oldu. Ama Gönlümün Bir Tarafında İse Nevşehirspor Var. Yozgatsporumuz Şampiyon Olamıyorsa Nevşehirspor Olsun.

Bunu Yürekden İstiyen Bir Taraftarım. Dostluk Kardeşlik İçinde Gececek Allahın İzniyle Bu Hafta Sonu oynanacak olan maç. Bu Zamana Kadar, Sayfamıza Bir sürü Mesajlar Ve Yorumlar Oldu. Başka Takımlar Tarafından. Susdum Hiç Birine Cevap Vermedim. Ama Şuda Bilinsin ki Yozgatspor İle Nevşehirspor Arasında Hiç Bir Sıkıntı Yoktur. Bir Yozgatspor Taraftarı Olarakda Son Sözüm Yozgatsporum Şampiyon Olamayacaksa Nevşehirspor Olsun !!

Türk futbolunun İki güzide takımları Nevşehir ve Yozgat adına karşılaşmanın dostluk içerisinde, iki ebedi ve komşu şehre yakışır bir şekilde geçmesini diliyoruz.