Anadolu'nun güzide iki şehri Yozgatspor - Nevşehirspor müsabakasından önce ve maç esnasında yaşanan bir takım olaylar ne yazık ki bu derbi maçının önüne geçti. Bal ligi 6.Grupta dün oynanan ligin ilk maçında Yozgatspor Nevşehirspor'u son dakikalarda bulduğu golle 2-1 mağlup etti. Muhteşem 

Nevşehir Genç Meterisliler Grubu dün oynanan Yozgatspor-Nevşehirspor maçında yaşanan olaylar sonrası bir açıklama yaptı. İşte Genç Meterisliler Grubundan yapılan o açıklama;

İLK MAÇ, BÜYÜK DERBİ, GÖRÜLMEMİŞ REZALET!!!

Anadolu'nun güzide iki şehri nin müsabakasından önce ve maç esnasında malesef futbolla insanlıkla alakası olmayan birtakım olaylar yaşanması maçın önüne geçmiştir.

Stada giriş esnasında 5 otobüs taraftara sadece 3 kişilik bir ekip arabası eskortluk etmiş ve her zaman misafir tribün tarafından girilen stada bu kez merkezden giriş yapmak için bizi taraftarın önüne atmış ve akabinde otobüslerimizin taşlanmasina ve tekmelenmesine seyirci kalan Yozgat Emniyeti hem kendi polislerini ve araçlarını taş yağmuruna müdahelede yetersiz kaldı bu kezde bizi yine Yozgatspor maraton tribünü girişinde beklemeye almış ve sadece 3-5 polis ile yine ordada yoğun taş sopa yabancı madde yağmuruna tutulmamiza seyirci kalmıştır. 

Maça giriş esnasında da ayrıca saha dışından saha içine Yozgat seyircisinin rakip takım ve tribüne atmak için taş takviyesi yaptığı birçok kişi tarafından görülmüştür. 

Maçın başlaması ile birlikte sahaya alınmaması gereken sis meşale torpil vb yanıcı patlayıcı maddeler nasıl oluyorsa artık taraftar tarafından her iki Yozgat tribünunde kullanılmıştır. 

Yine maç esnasında yedek kulubemizin üstüne çıkıp zıplayan yedek kulubemizi sürekli taciz eden Yozgatlı taraftarlara seyirci kalindigi görülmüştür. 

Yine Nevsehirspor maçı 1-0 önde götürdüğü ilk yarı boyunca ve devre arasında tribunumuz sürekli taş yağmuruna tutulmaya devam etmiştir.

Taraftarlarımız rakip tribünden atılan taşlardan yaralanmamak için kendisini korurken seyirci üzerine saha dışından atılan ve şans eseri kimseye isabet etmeyen yaklaşık bir kilitli parke büyüklüğündeki o taş emniyet mensuplarının önüne düşmüştür. 

Gerek atılan yabancı maddeler yakılan yanıcı maddeler yaralanan taraftarlarimiz gerekse 90 dk boyunca koro halinde edilen küfürler hepsi polis kamerasinda mevcuttur. 

Bizlere önceki senelerde meşale yakilmasindan çirkin ve kötü tezahürat tan saha kapatma cezası veren federasyonun bu elim olaylara ilgili vereceği cezanın sonuna kadar takipçisi olacağız.

Günün sonunda yasananlardan dolayi duyduğu üzüntüyü dile getirerek bizlerden Yozgatlılar adına özür dileyen Yozgatlı abimiz de günün en anlamlı mesajını vermiş oldu.


Haber: Mustafa Ferveren