Pakolino tarafından hazırlanan 3-7 yaş arası çocuklar için pedagog onaylı oyun kutusunu düzenli olarak yapmak, çocuğunuzun ancak tekrarla pekişebilen gelişim alanları için önemli.

Artık iyiden iyiye fikir ve beğeni oluşturabilen ve bunları kendi cümleleriyle ifade edebilen, kendini göstermek için her ortama ağırlığını koymaya çalışan çocuğunuzun gözlerinizin önünde birey oluşunu seyretmek eşsiz bir his, ancak aynı zamanda zorlu bir süreç. İşte bu zorlu süreçle baş etmek için birkaç küçük tavsiye:

1. Sürekli "ama" ve "hayır" ile başlayan cümleler kuran 4 yaşında bir çocuğun, bunu, kendini bir anda içinde bulduğu bu koca dünyaya karşı bir savunma mekanizması olarak kullandığını kendinize sürekli hatırlatın ve onlarla çatışmaktan şiddetle kaçının. "Sözümü dinlemiyor", "Beni hiçe sayıyor" gibi bir psikolojiye girmeyin.

2. Yaratıcılıkları had safhadadır, sürekli senaryo yazarlar. Ne yazık ki bu sırada gerçekle hayal dünyaları arasında gidip gelirler. Onları asla yalan söylemekle itham etmeyin.

3. 4 yaşındaki bir çocuk, hayal dünyasının içinde kendi kendine konuşabilir. Son derece normaldir, endişelenmeyin.

4 Yaş Aktivite Kutuları ile Çatışmayı Durdurun
Yukarıda saydığımız durumlara rağmen bebeklik dönemine elveda diyen çocuğunuz artık 4 yaşında olmanın gururu ve heyecanıyla etrafta dolaşıyor. Genellikle son derece abartılı tepki ve davranışlar sergileyen 4 yaşındaki çocuğunuz, birey olma denemeleri yapıyor. Yeryüzünde somut olarak var olduğunu ispatlamak ve onaylanmak için elinden geldiğince fazla gürültü çıkarıyor. Birey olmanın yolunun ağaçlara tırmanıp gürültü çıkarmaktan geçmediğini ona anlatırken sabırlı olmalı ve onun ilgisini, gelişimini destekleyici aktivitelere yönlendirmelisiniz. Bunu yaparken Pakolino aktivite kutusundan sonuna kadar yararlanabilirsiniz.

Ebeveyn Destekçisi Pakolino Yanınızda
Pakolino, 3-7 yaş arası çocuklar için hazırlanmış, üyelik sistemi aracılığıyla her ay evinize ücretsiz kargoyla gönderilen, içinde 3 farklı aktivite, tema dergisi ve gerekli tüm malzemelerinin yer aldığı Oyun Kutuları üretiyor. Pakolino aylık aktivite kutusu ile çocuğunuzun 7 çok önemli gelişim alanı destekleniyor.

Pakolino, mart ayı için Gizli Görev temalı aktivite kutuları hazırladı. İçinde yer alan aktivitelerle çocuğunuza hayat boyu işine yarayacak merak ve keşif duygularını aşılayabilir, ilköğretim öncesinde fen bilimlerini sevdirecek giriş yapabilirsiniz.
Pakolino tarafından hazırlanan 3-7 yaş arası çocuklar için pedagog onaylı oyun kutusunu düzenli olarak yapmak, çocuğunuzun ancak tekrarla pekişebilen gelişim alanları için önemli. Bu nedenle Pakolino size sürekli üyeliği tavsiye ediyor. Çocuğunuza verdiğiniz değeri, pahalı bir hediyeyle değil, onunla birlikte keyifle geçirdiğiniz zamanlarla gösterebileceğinizi unutmayın.