Bulaşık makineleri hem elektrik ve su tüketimi açısından mevcut olan tasarruf yapısı hem de zaman yönünden sağladığı tasarrufları ile birlikte sağladığı önemli kolaylıklar dolayısı ile günümüzde son derece yaygın şekilde kullanılıyor. Üstün teknolojik özellikleri ile bulaşık yıkama konusunda başta ev hanımları olmak üzere herkese önemli kolaylıklar sağlamakta olan bulaşık makinelerinde meydana gelebilen bulaşıkların yıkama sonrası kirli çıkması problemine yönelik olarak profesyonel servis hizmetlerine başvuru gerçekleştirilebilir. Arçelik markalı bulaşık makinelerinin mevcut ileri teknolojisine eş değer servis altyapısı kullanılarak, gerçekleştirilen müdahaleler ile bulaşık makinesinin yıkama sonrası bulaşıkları kirli çıkarması sorununun kısa süre içerisinde çözüme kavuşturulması sağlanıyor.

 

Bulaşık makinesinde bulaşıkların yıkama ardından kirli çıkması sorunun kaynak noktasının belirlenmesi noktasında deneyim ve bilgi sahibi olan teknik uzmanları sırasıyla ilgili parçalarda arıza kontrolü gerçekleştirmektedir. Buna göre de ilk olarak makinenin yıkama motorunda arıza olup, olmadığı kontrol edilir. Bunun dışında makinenin yıkama fıskiyelerinin dönüşünde problem olup, olmadığı ya da deliklerinde tıkanma meydana gelip gelmediği kontrol edilirken, bulaşık makinesinin deterjan ve parlatıcı alımını sorunsuz şekilde gerçekleştirip, gerçekleştiremediği kontrol edilir. Aynı zamanda da bulaşık makinesinin bağlı bulunduğu su musluğunda yeterli seviyede su basıncının mevcut olup, olmadığı kontrol edilmektedir.

 

Gerçekleştirilen bu kontrollerin ardından bulaşık makinesinde fonksiyonunu yerine getirebilme konusunda problemin söz konusu olduğu ilgili parçalar için yerinde onarım veya müdahale gerçekleştirilmektedir. merkezinin uzman ekipleri tarafından bulaşık makinesinin fonksiyonunu yerine getirme konusunda sorun yaşayan parçasının müdahale ile çözülebilecek sorunlarını müdahalede bulunarak, çözüme kavuşturuyor. Daha üst seviyedeki sorunlarda ise doğrudan orijinal Arçelik yedek parça ile değişimi yerinde gerçekleştirerek, bulaşık makinesinin elzem fonksiyonu çerçevesinde olması gerektiği gibi bulaşıkları yüzde yüz hijyenik duruma getirebilmesi sağlanıyor. Bulaşık makinesinin ilgili parçasında gereklilik teşkil eden parça değişimlerinde sadece orijinal Arçelik yedek parça kullanımının uygulanması bulaşık makinesinin hem dayanıklılığı hem de performansı açısından önem taşır. Çünkü orijinal olmayan yedek parçalar hem ideal performansı sağlayamayacak hem de çok kısa süreler içerisinde arızalanmaların meydana gelmesine neden olacaktır.