Gençler Arasında İnternet Bağımlılığı-Farkında mıyız projesi seminerine katılan Avukat Özgür Eralp, Sosyal Medya'da terör paylaşımlarıyla ilgili açıklamalar yaptı.
 
Avukat Özgür Eralp, Facebook, Twitter gibi sosyal medya adreslerinde bilinçsizce terör paylaşımı yapanların her an tutuklanabileceğini belirtti.
FARKINDA OLMADAN SUÇ İŞLEYEBİLİRSİNİZ
Özgür Eralp yaptığı açıklamada Bir terör saldırısı olmuş, terör saldırısıyla ilgili vatandaş kendi değerlendirmelerini yapıyor. Ve daha da ötesine giderek, burada şöyle bir ihbar varmış, oraya gitmeyin diye uyarıyor. Bu belki kendi arasında cafede, restaurantta otururken veyada bir aile ortamında evde oturup konuşurken makul görülebilir ama internet ve sosyal medyaya taşındığı zaman iş faklı bir boyuta gelebiliyor. Nedeni ise siz orada tamamen bunu topluma bir şekilde açmış oluyorsunuz. Diyorsunuz ki, hiç bir istihbarat bilgisi olmadan şurada bir bomba olacakmış, şurada ki şu AVM'ye gitmeyin, burada böyle bir sıkıntı olacakmış. Emniyetin ve Valiliğin doğrulamadığı istihbarati bilgilerin olmadığı bir yerde böyle bir "Yaygara kopartmak, insanları o anlamda belli bir yerlere gitmeye men etmeye çalışmak" bu anlamda Türk ceza kanununda suç olarak tanımlanmış, buna dikkat etmeleri gerek. 
TERÖR ÖRGÜTÜ LEHİNE PROPAGANDA OLABİLİR
Bu tarz paylaşımlarla halkın paniğe, tehlikeye sokarak insanları karamsalığa süreklendiği için terör progpagandası yapıldığını söyleyen Eralp, "Bu bir dedikodunun da ötesinde. Ben arkadaşımdan aldım, konu komşudan aldım, duyuma aktardım demek kurtulabilecek işler değil. Terör örgütü lehine propagandaya döndüğü zaman veya da devletin kuvvetlerinin yetersiz olduğunu eleştiri sınırlarınında ötesinde çok aşırı derede bunları sosyal medyada internette paylaşanlar da var. Bu da Türk Ceza Kanunu'nun içerisinde tanımlanmış olan suçlar içerisine giriyor. Hakaret, iftira, tehdit, şantaj bunlar zaten internet ve sosyal medya üzerinde işlenen suçlarda Türkiye'de hemen hemen vatandaşların çoğunun farkında olmadan işlediği suçlar ama özellikle son terör olayları nedeniyle halkın belki kendi içerisinde ki düşmüş olduğu psikolojik sıkıntılar nedeniyle farkında olmadan evinde, arkadaşlarıyla, cafede, restaurantta konuşurmuş gibi rahatlıkla, forum sitelerine, internet haber sitelerine, altlarındaki yorum bölümlerine yazarken Facebook'ta Twitter'da İnstagram'da belli bir yerlerde paylaşırken dikkatli olmaları lazım" dedi.
 
ÖRGÜTLERİN AMACI PANİK YARATMAK
İstihbarat, valilik ve emniyet tarafından doğrulanmayan haberleri gerçek haberlermiş gibi yayılmaması gerektiğini vurgulayan Eralp, şunları söyledi; "Terör örgütünün lehine olabilecek olan hatta propaganda gibi olabilecek şeylerden kaçınmaları lazım. Çünkü bu terör örgütlerinin amacının doğrultusunda hareket etmiş gibi oluyor Çünkü terör örgütlerinin bir numaralı amacı ne halk arasında panik ve korku yaratmak o da bu anlamda ona destek olaraktan hakim ve savcılar tarafından değerlendirilir. O yüzden vatandaşlara benim önerim dikkatli olsunlar. İnternet ve sosyal medyadaki özel paylaşımlarında bu tip konularda resmi merciler tarafından doğrulanmayan haberleri paylaşmasınlar. Bunları yaymasınlar ve bunlarla ilgili kendi yorumlarını normal vatandaş haklarının çok daha ötesinde kullanmamaya çalışsınlar."
Kaynak: Samsun Kent Haber