Günümüzde pek çok kişi tütün dumanı bağımlısıdır ve bu kullanımı bitirmek için pek çok farklı yöntem denmektedirler. Bu yöntemlerden biri de elektronik sigara olup çok fazla kullanılmaya başlanmıştır. Elektronik sigara kullanımı son zamanlarda oldukça yaygınlaşmıştır. Yapılan araştırmalara göre bu cihazın kullanımı sigara kullanımını azaltmakta ve %95 oranında insan sağlığına zararsızdır. İçerisinde bulunan likit batarya sayesinde pil gücü ile ısıtılan nikotin buharlaşarak kişilerin çekim yapmasını sağlamaktadır. Bu likitler içerisinde sıvılaştırılmış nikotin ve gliserin bulunmaktadır. Bu likitlere kişiler isteklerine göre aromada ekleyebilmektedirler. Bu likitleri satın alabileceğiniz gibi kendinizde yapabilirsiniz.

En Çok Tercih Edilen Elektronik Sigara Modelleri
Elektronik sigara modelleri artan talepten dolayı çok fazla artmıştır ve farklı markalar farklı çeşitler üretmişlerdir. En çok tercih edilen ürünlerden biri de smok alien modelidir. Bu model 3 ml likit alımına sahiptir, 18650 güçlü pil ve güçlü çekime sahiptir. Ayrıca çekimleriniz gösterebilecek led bir ekranı da bulunmaktadır. Bu elektronik sigara cihazları sizlerin kolay kullanabilmeniz için tek elle kullanılabilecek boyutta tasarlanmış olup tek tuş ile çekim sağlanmaktadır. Bu cihazlar pek çok kişiye sigarayı bıraktırmayı başarmıştır. Kişilerin günlük ihtiyacı olan nikotini vererek kişilerin sağlığını etkilemeden kolaylıkla tütün dumanı bağımlılığından kurtulmalarını sağlamaktadır.

Yeni Kullanıcılar İçin Elektronik Sigara
Bu cihazı ilk defa kullanacak olan kişiler için ürünleri mutlaka kaliteli ve güvenilir markalardan ve siteler üzerinden almalılardır. Bazı firmalar bu cihazların üretiminde titizlik göstermedikleri için kişiler cihazı kullanırken sağlık sorunları ile karşılaşmışlardır. Bu nedenle olabildiğince bilindik markaların güvenilir siteleri üzerinden bu tarz cihazları satın almalısınız. En çok tercih edilen ve güvenilir bir model olan smok al85 i rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Bu cihazları kullanırken de dikkat etmeniz gereken bazı hususlar vardır. Özellikle dolumunu yaparken dikkatli davranmalısınız. Dolumu ağzına kadar yapmak yerine biraz boşluk bırakarak yapmanız sizin için daha keyifli çekimler sağlayacaktır. Ayrıca fazla dolum yapılan cihazlarda sızıntı gerçekleşecektir. Likit dolumu oldukça önemli bir konudur. Sızıntı olur ise cihazınız zarar görebilir.