Yaşam şartlarının iyice ağırlaştığı bu dönemlerde insanlar ekonomi yoluna gitmek zorunda kalıyor. Her şeyden kısıtlama yaparken tiryakiler sigaradan vazgeçemiyor. Sigara fiyatları çok yüksek. Günde bir paket içen bir insanın aylık sigara masrafı oldukça büyük bir meblağ tutuyor. İnsanlar sağlıktan başka tasarruf edebilmek için de sigarayı bırakmaya çalışıyor. Destek görmeden tiryakiliklerden vaz geçmek pek olası değil. İşte tam bu noktada elektronik sigara bir fırsat sunuyor. Sigaranın verdiği hazza devam ederek bırakma yolu. Piyasada pek çok elektronik sigara alternatifi var. Bu cihazların özelliklerine göre de fiyat aralıkları var. İlk deneyecek olanlar başlarken en basit, kullanımı en kolay modellerle başlamalılar. Bu cihazların fiyatları da çok uygun. Bunlar bir kere alınıp çok uzun süre kullanılabilen cihazlar. Kişileri sigara kullanımının getireceği mali yükten kurtaracağı bir gerçek.

Elektronik sigaralar tasarrufa katkılarıyla da öne çıkıyor. Her bütçeye uygun fiyatlarla piyasada bulunan joyetech bu açıdan büyük fayda sağlayacak. Elektronik sigaralar sigara tiryakilerinin, tiryakilikten vazgeçebilmesi için çok faydalı bir araç. Öncelikle içinde hiçbir zehirli madde bulundurmuyor olması sağlık açısından çok önemli. Nikotin var denebilir fakat bu kişinin tercihiyle alakalı. İlk etapta sigarayı bırakmaya çalışanlara belli miktarda nikotin öneriliyor. Sigara içen bir insanın nikotin ih
tiyacı bırakma esnasında çok zorlayıcı olacaktır. Bu nedenle belli dozda nikotin önerilir. Geçiş tamamlandıkça nikotin miktarı azaltılacaktır.
Elektronik sigaralarda kullanılan e-likitler çeşit çeşittir. Kişi dilediği aromayı içeren e-likit çeşidini tercih edebilir. Bu likitler ısı etkisiyle ısınır ve buhar olarak çıkarlar. Aromalı likitlerin gerek kullanıcıya verdiği doyum, gerekse etrafa yayılan hoş koku ile hiçbir rahatsız edici tarafı yoktur. Bu nedenle elektronik sigaralar, sigara içilmeyen ortamlarda da rahatlıkla kullanılmaktadır. Çünkü bu cihazlardan çıkan duman değil su buharıdır. Ürettiği çok şık modellerle smokalienetrafa zarar vermeden, sigara ihtiyacını karşılama imkanı vermiştir. Dilenen renkte bulunabilecek pek çok model, uygun fiyatlarıyla da dikkat çekmektedir. Elektronik sigara çeşitlerinde her insanın tarzına ve bütçesine göre seçebileceği birçok renk ve her zevke hitap edebilecek modeller mevcuttur.