Google'a neden girilmiyor? Dünyanın en çok kullanılan arama motorları arasında yer alan Google'a kullanıcılar giremiyor. Bu durum sonrasında kullanıcılar neden giremediğini ve sorunun ne zaman çözüleceği ile ilgili araştırma yapmaya başladılar. Peki Google ne zaman girecek? Detaylar haberimizde...

Google çöktü mü sorusu, son bir saattir pek çok kullanıcının gündemindeki önemli konulardan birisi oldu. Bazı GSM operatörü kullanıcıları şu an Google servislerine erişemiyor. Bu uygulamaların içinde Youtube, Gmail ve Whatsapp gibi uygulamalar da yer alıyor.

Konuyla ilgili internet servis sağlayıcılarından herhangi bir açıklama yapılmadı.

Google'ın teknik sorularının paylaşıldığı haritada ise Türkiye'nin büyük bir bölümünde erişim sıkıntısının yaşandığı görülüyor.

Konu ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Google arama motoru ve verdiği diğer hizmetlerde de erişim sıkıntısı yaşanıyor.

Bu siteye ulaşılamıyor

www.google.com ana makinesinin sunucu IP adresi bulunamadı.

Aşağıdakileri deneyin:

  • Proxy, güvenlik duvarı ve DNS yapılandırmasını kontrol etme
  • Windows Ağ Teşhislerini Çalıştırma

DNS_PROBE_FINISHED_BAD_CONFIG

Türkiye'ye büyük siber saldırı!

Türkiye'de Google'a erişim sorunun yaşanmasının ardından siber saldırı haritasını gösteren Parsecure Map'te Türkiye, bugün en fazla saldırıya uğrayan ülke olarak görüldü.

ABD, RUSYA VE HOLLANDA'DAN SALDIRI

Saat 18.45 itibariyle Google'a erişim sorunu çözülürken Türkiye, Parsecure Map sitesinde en fazla saldırıya uğrayan ülke olarak görüldü. Türkiye'ye en fazla ABD, Hollanda ve Rusya'dan saldırı geldiği belirtildi.

TÜRK TELEKOM: SİBER SALDIRI VAR

Türk Telekom, yaşanan internet erişim sorunun, siber saldırı ile ilgili olduğunu, kullanıcıların bu durumdan etkilenmemesi için çalışmaların sürdürüldüğünü duyurdu.

Türk Telekom, yaptığı yazılı açıklama ile bugün yaşanan internet erişim sorununa ilişkin bilgi verdi.

Internet neden yok, internet erişimi neden yavaş?Internet neden yok, internet erişimi neden yavaş?

Türk Telekom açıklamasında şunlar kaydedildi:

"20 Ocak 2020 Pazartesi günü internet erişiminde yaşanan problemlere dair, Türk Telekom olarak halkımızı ve paydaşlarımızı bilgilendirme sorumluluğumuz çerçevesinde açıklama yapılması gereği doğmuştur.

Türkiye'de internet neden çöktü? Türkiye'de internet neden çöktü?

Söz konusu erişim aksaklıkları, dünyada pek çok kurumun hatta devletlerin maruz kalabildiği 'siber saldırı' ile ilgili olup, saldırılar bu kez Türk Telekom’un DNS’lerine yönelik yapılmaktadır. Türk Telekom’un alanında yetkin siber güvenlik uzmanları, saldırıları bertaraf etmek, yurt içi ve yurt dışı internet trafiğini normal seyrinde devam ettirmek için yoğun bir çalışma içerisindedir.

'ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR'

Türkiye’nin en büyük Siber Güvenlik Merkezine sahip olan Türk Telekom'un, gerekli önlemleri alarak, kullanıcılarımızın bu saldırılardan etkilenmemesi için çalışmalarını sürdüğünü kamuoyunun bilgisine sunarız."

TÜRK TELEKOM'DAN YENİ AÇIKLAMA: SORUN ÇÖZÜLDÜ

 Türk Telekom, internet erişimi probleminin çözüldüğünü duyurdu.

Açıklamada , “20 Ocak 2020 Pazartesi günü internet erişiminde yaşanan problemler saat 18:45’te tamamen sona ermiştir. Yurtdışı operatör kaynaklı olan sorun çözülmüş olup, yurt içi ve yurt dışı internet trafiği normal seyrine dönmüştür. Alanında yetkin ekiplerimizin, kullanıcıların bu aksaklıktan en az seviyede etkilenmesi adına yoğun bir çalışma gösterdiğini kamuoyunun bilgisine sunarız” denildi.

KAYNAK: HABER7 / AJANSLAR