Mınamı Torıshıma Havaalanı, Japonya Okyanusun ortasında üçgen şeklindeki bu küçük ada, oldukça ıssız görünüyor. Ama gerçek bundan çok farklı. Japonya ana karasına 2000 bin kilometre uzaklıktaki 1.5 kilometrekare büyüklüğündeki bu adada, bir havalimanı bulunuyor. Japon ordusu tarafından kullanılan bu havalimanına, güvenlik gerekçesiyle Google'ın yer haritasından ulaşılamıyor.
Haarp, ABD ABD Silahlı Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri ve Alaska Üniversitesi'nin ortak projesi HAARP, (Yüksek Frekanslı Etkin Güneşsel Araştırma Programı) iyonosferin özelliklerini ve davranışlarını araştırmak üzere Alaska'da kuruldu. Komplo teorisyenleri, ABD'nin HAARP'de gizli bir proje yürüttüğünü öne sürüyor. Teoriye göre, HAARP'ta yürütülen proje, deprem, sel baskınları ve yanardağ patlamaları gibi doğal felaketleri tetikliyor. İnternet arama motoru Google'ın yer haritasının tam bu bölgede sansüre uğraması, komplo teorisyenlerinin bu görüşünü güçlendiriyor.Elektromanyetik dalgalar üzerine birçok deneyin yapıldığı bu alan uçaklar için çok tehlikelidir. Bu yüzden HAARP tesislerinde, uçak kontrol sistemi kurulmuştur. Herhangi bir uçağın yaklaşması durumunda antenlerin faaliyetleri otomatik olarak durdurulmaktadır.
Mıchael Askeri Havaüssü, ABD Google'ın yer haritasında ulaşamadığı noktalardan biri de, ABD'nin Utah eyaletinde bulunan Michael Askeri Havaüssü. ABD'nin günümüzde insansız hava araçlarını geliştirdiği ve test ettiği havaüssü çok sıkı bir şekilde korunuyor.
Olenegorsk Askeri Havaüssü, Rusya Google'ın ulaşamadığı bir nokta da Kuzey Buz Denizi kıyısındaki Murmansk kentinde bulunan Olenegorsk Askeri Havaüssü. Rusya'nın oldukça sıkı güvenlik önlemi aldığı askeri üste, orta ve uzun menzilli füzelerin konuşlandırıldığı tahmin ediliyor.
Kraliyet Sarayı, Hollanda Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da bulunan Kraliyet Sarayı'na Google üzerinden ulaşmak isteyenler de sansürle karşılaşıyor. 'Paleis op de Dam' olarak bilinen Kraliyet Sarayı'nda Hollanda kraliyet ailesinin üyeleri yaşamıyor. Saray, resmi devlet törenleri ve üst düzey devlet ziyaretlerinde kullanılıyor. Kraliyet ailesi üyeleri ise şu anda Lahey kentinde ikamet ediyor.
Nato Havaüssü Geılenkırchen, Almanya İnternet arama motoru Google'ın ulaşamadığı ve sansüre uğradığı yerlerden biri de Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletindeki NATO havaüssü. NATO'nun Geilenkirchen'deki havaüssünde 3 binden fazla personel bulunuyor.
Noordwijk, Hollanda İnternet arama motoru Google'ın yer haritası Hollanda'nın küçük bir kasabası olan Noordwijk'de bir mahalleye giremiyor. Bu mahallede Hollanda kraliyet ailesinin üyeleri oturuyor. Güvenlik nedeniyle bu bölgede Google yer haritası gezintiye izin vermiyor.
Reıms-Champange Askeri Havaüssü, Fransa Google'ın ulaşamadığı noktalardan biri de, Fransa'nın Reims bölgesindeki askeri havaüssü. Daha önce Fransa Hava Kuvvetleri tarafından kullanılan üs, günümüzde NATO'ya hizmet veriyor.
Samjıyon Askeri Havaalanı, Ryanggang, Kuzey Kore Kapalı bir rejimle yönetilen Kuzey Kore'de birçok bölgeye sansür nedeniyle girilemediğini düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Ancak Kuzey Kore'de de, Google yer haritasının giremediği noktalar bulunuyor. Kuzey Kore'deki Samjiyon Askeri Havaalanı'na Google yer haritasından ulaşmak istediğinizde, bazı binaların üstünün karartıldığını görüyorsunuz.

Cheyenne Mountaın Operasyon Merkezi, ABD ABD'nin Colorado eyaletinde bulunan Cheyenne Mountain Operasyon Merkezi uzun yıllar askeri üs olarak hizmet verdi. 2006 yılından bu yana hizmet dışı bırakılan askeri üsse yine de Google'ın yer haritasından ulaşılamıyor. Bilim kurgu dizisi 'Stargate'in bazı bölümleri de geçmişte burada çekildi.