Özellikle büyük şehirlerde hırsızlara karşı evinizi korumak istiyorsanız alarm sistemleri Tercih edebilirsiniz. Bu sistemden içerisinde bulunmakta olan hareket detektörü sayesinde siz evde olmasanız bile izinsiz bir şekilde eve giren kişileri tespit edebilir ve sesli uyarı sistemleri sayesinde kısa süre içerisinde bu izinsiz girişimi engelleye bilirsiniz. Hırsızlara karşı alınan önlemlerden en çok kullanılan yöntemlerden bir tanesi pencere ve kapı önlerinde bulunmakta olan sensörler oluyor. Bu sensörler sayesinde alarm sistemi devrede iken kapı ve pencere açılacak olursa sesli bir şekilde uyarı sağlanıyor ve aynı zamanda bazı alarm sistemlerinin teknoloji sayesinde cep telefonunuza SMS bilgilendirmesi de geliyor. Özellikle son zamanlarda daha gelişmiş sistemler herhangi bir tehlike anında o anki görüntülü telefonunuza yansıtarak neler olup bittiğini uzaktan izleme şansına da sahip oluyorsunuz. Bu teknoloji sayesinde alarm sistemlerinde meydana gelen ufak arıza var veya evimizde bulunmakta olan evcil hayvandan dolayı meydana gelen alarm uyarıları konusunda endişe etmenize gerek kalmıyor.
 
Hırsızlara karşı kurulmuş olan ev alarm sistemleri cep telefonundan kontrol edilebildiği için istediğiniz zaman devreye sokabiliyor veya istediğiniz zaman devreden çıkartabiliyorsunuz. Böylece siz evde olmasanız bile tanıdığınız birisi eve girmek istediği zaman uzaktan alarm sistemini devreden çıkarma yetkisine sahip oluyorsunuz. Eğer kurmuş olduğunuz alarm sistemi ile beraber merkezi alarm sistemi de kuracak olursanız alarm merkezi sayesinde alarm sistemi hakkında çok daha fazla detaylı bilgiyi elde edebilirsiniz.
 
Diğer alarm sistemlerinde olduğu gibi aynı zamanda hırsız alarmları da sahip olduğu farklı panel özellikleri sayesinde kablolu veya kablosuz olarak çalışabiliyor. Aynı zamanda yetkilendirme yazılımları sayesinde alarm sistemini hangi cihazlardan kontrol edebileceğiniz konusunda da görev ataması yapma şansına sahipsiniz. Böylece evde yaşayan herkesin alarm sistemini devreye alıp devreden çıkarma konusunda yetki sahibi oluyor. Alarm sistemlerinde birbirinden farklı birçok sensör bulunuyor. Genellikle pencerelere takılmakta olan sensör birbirini gördüğü süre boyunca devre dışı kalıyor. Pencere açıldığında ise yerleştirilmiş olan bu iki sensör birbiriyle iletişimi kestiği için alarm sistemi otomatik olarak devreye giriyor. En çok kullanılmakta olan diğer bir yöntem ise hareket algılayıcı sensörler. Bu mantık çerçevesinde çalışan alarm sistemleri taradığı bölge içerisinde herhangi bir hareket olup olmadığını algılayabiliyor. Böylece çok daha garantili sonuçlar veriyor. Bahsetmiş olduğumuz birbirini gören iki sensör alarm sistemleri genellikle daha uygun fiyatlı olmasından dolayı tercih ediliyor.
 
Eğer siz de evinizi veya işyerinizde hırsızlara karşı koruma altına almak istiyorsanız hırsız alarm sistemleri tercih edebilirsiniz. Alarm sistemlerinin sahip olduğu farklı teknolojiler sayesinde çalışma mantığını araştırarak kendinize en uygun olan yöntemleri belirleyebilirsiniz. Akıllı telefonların teknolojisi sayesinde kameraların kurulu olduğu alandan uzak olsanız bile kolay bir şekilde alarm sistemini kontrol edebilirsiniz.Detaylı bilgi ve satın alma işlemleri için Desi Alarm 0212 619 11 11 veya 0216 572 55 10 numaralardan iletişime geçebilirsiniz.