Bu yıl 5. Kez düzenlenen ve 3 yıldır Teknofest bünyesinde devam eden 5. Türksat model Uydu yarışmasına 149 takım başvurdu. Enderun Mühendislik kulübü sponsorluğunda kurulan Nev-Feza takımı 8 aylık bir emeğin ürünü olan Model uyduları ile 149 takım arasında finalist olmayı başardı ve 16 Eylül’de Tuz gölünde yapılan uçuşlara katıldı. İlk kez katılmasına rağmen dikkat çeken ve özgün tasarımından söz ettiren Nev-Feza takımı 6. olarak iyi bir başlangıç yapmayı başardı.

Enderun Mühendislik Külübü Başkanı Muhammed Soner Başer, Teknofest’in gençler için bir okul olduğunu bu süreçte öğrencilerin tasarım ve yazılım hususunda ciddi tecrübe kazandıklarını, süreç ve kriz yönetimi hususunda iş dünyasına hazırlık yapabilme imkanına ulaştıklarını, önümüzdeki sene aralarına yeni takım arkadaşları da ekleyerek takım sayısını artırıpTeknofest macerasına devam edeceklerini söyledi.

Yarışma günü takım kaptanı YTÜ Kontrol ve Otomasyon Müh. (3.Sınıf) öğrencisi olan Rıdvan Salim ÖZÇELİK önderliğinde Nev-Feza takımı, hazırlık aşamalarını ve yarışmaya dair hissettiklerini Teknofest özel yayınında izleyenlere aktardılar. Takım Kaptanı Rıdvan Özçelik NEV-FEZA takım adının nereden esinlenilerek koyulduğundan bahsederek memleketimize vefalarını göstermiş oldular.

İlk tebrik Milletvekili Açıkgöz'den geldi...

İlk kez katıldııkları TEKNOFEST yarışmasında 6.'cı olma başarısı gösteren Nevşehir takımını kutlayan AK Parti Nevşehir Milletbekili Mustafa Açıkgöz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında; "Tebrikler Nev-Feza Takımımız, Tebrikler Gençler; Seneye #TEKNOFEST’te şampiyonluk için şimdiden bizler de gün saymaya başladık..." dedi.

Bizde FİB Haber Merkezi olarak, Nevşehirimizden yetişen mühendis gençlerimizi ve “Yeli ve Milli Şuurla…” yoluna devam eden Enderun Mühendislik kulübünü çalışmalarından ötürü tebrik ediyor, gelecek Teknofest yarışmalarında daha güzel haberlerle dönmelerini diliyoruz…

Takım Kaptanı Kontrol ve Otomasyon Müh. Rıdvan Salim ÖZÇELİK bakanlarımıza sunum yaparken...

FİB Haber Merkezi olarak, 149 takım arasında elemelerden geçerek 22 takımın yer aldığı yarışmada 6. olma başarısı göstererek Nevşehir'i temsil eden NEV-FEZA Model Uydu Takımımıza bundan sonraki yaşamlarında da başarılar diliyoruz.