Dünyanın en büyük sosyal ağı Facebook Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan canlı yayın yapınca Türk kullanıcılar akın ettiler. NASA'nın Facebook üzerinden verdiği Canlı Yayınını 400 Bin Kişi İzledi .7 gün 24 saat canlı yayın yapan SPACE & UNIVERSE ismindeki YouTube kanalı, Uluslararası Uzay İstasyonu’ndaki HDEV kameralardan kaydettiği görüntüleri eş zamanlı olarak dünyaya aktarıyor. İnsanların birbirleriyle bilgi alışverişi yapması amacıyla sohbet kısmını açık bırakan kanala giren Türk kullanıcılar ise yazdıkları mesajlarla dikkat çekiyorlar. 
 

Türklerden NASA istasyonuna baskın ...

#SpaceTalk hashtag’ini kullanarak dini inancı olanlarla olmayanların birbirleriyle tartışacağı, uzayda yaşam olup olmadığına dair görüşlerin paylaşıldığı bir platform yaratma niyetinde olan YouTube kanalı, Türk kullanıcıların yazdıklarından habersiz yayınına devam ediyor. 

ABD Viral adlı kanalda yapılan yayın Facebook üzerinden 400 bin kişi tarafından izlenirken binlerce beğeni topladı. Facebook yayınlarında rekor anlık izlenme sağlayan NASA'nın atmosferden yaptığı yaıny teknoloji meraklıları heyecanlandırdı. Dünyanın uzaydan görüntüsünü izleyen teknoloji tutkunları beyaz bulutların kapladığı dünya ile NASA aracı arasında bulunan astronotun araç üzerindeki çalışmalarını canlı olarak izledi. Facebook'ta binlerce kişi tarafından paylaşılan bu yayın öğlen saatlerinde gerçekleştirilirken NASA'nın canlı yayınında yer alan dünyanın uzaydaki görüntüsü hayran bıraktı. Tamamen beyaz bulutlarla kaplı olarak görülen dünyanın yanı sıra NASA'ya ait uzay aracını yakından inceleme fırsatı bulan teknolojiseverler astronotun gözünden atmosferi inceledi. Hemen her alanın karanlık olduğu sadece dünya üzerinde bulutların yer aldığı görüntülerde NASA'ya ait uzay aracının gerekli bakımlarını yapan aastronont ardından aracın içerisine de girerek yayını noktaladı. Facebook kullanıcıları NASA'ya teşekkür ederken yayının sık sık tekrarlanmasını talep etti. Kaynak: iyelik internet gazetesi


NASAnın bu hizmeti sayesinde , Uzaydaki tüm gelişmeleri saniye saniye canlı olarak buradan izleyerek takip edebilirsiniz.
 

Sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta Viral USA adlı hesap, uzaydan canlı yayın yapmaya başladı.

İyelik İnternet Gazetesi

NASA Canlı yayın