TÜRKSAT ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı iş birliğiyle 5'incisi düzenlenen 'TÜRKSAT Model Uydu Yarışması için geri sayım başladı.

Nevşehirli genç mühendislerin oluşturduğu Nev-Feza Model Uydu Takımımız, Tuz Gölü'nde yapılan TÜRKSAT Model Uydu Yarışması'nda ilimizi temsil edecekler.

NEV-FEZA teknofest takımımız Türksat Model uydu yarışması elemelerinde 149 takım arasından ilk 25'e girerek final yolunu aralama başarısı göstermişlerdi.

Fırlatmaya hak kazanan 22 takımdan biri olarak NEV-FEZA  takımımız uçuş alanında ve heyecan dorukta...

İstanbul'da Yıldız Teknik Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi'nde eğitim gören Nevşehirli öğrenciler tarafından Enderûn Mühendislik Kulübü bünyesinde kurulan NEV-FEZA teknofest takımı TEKNOFEST2020 Türksat Model Uydu Yarışması için uydularını hazırladılar ve Tuzköy de uçuş için son hazırlıklarınıda tamamlayarak beklemeye koyuldular.  

'Teknolojik Gelecek' işte bu gençlerle gelecek'

Enderûn Mühendislik Kulübü Başkanı Gemi Makine Yüksek Mühendisi Muhammed Soner Başer ve Nevşehirli genç mühendislerimiz NEV- FEZA Takım Kaptanları Yıldız Teknik Üniversitesi Kontrol Mühendisliği Öğrencisi  Rıdvan Salim Özçelik, Yıldız Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği Öğrencisi Nurullah Balcı, İzzet Akkuş, Hakan Çevik ve Mahmut Burhan Beceren yarışma öncesi projeler hakkında açıklamada bulundular.

NEV- FEZA Takım Kaptanı Yıldız Teknik Üniversitesi Kontrol Mühendisliği Öğrencisi  Rıdvan Salim Özçelik, Biz takım olarak hepimizde Nevşehirliyiz. Yerli ve milli şuurla Nevşehir'i uzaya biz taşıyacağız" dediler.

Enderûn Mühendislik Kulübü, NEV-FEZA Model Uydu Takımında yer alan Nevşehir'li ve YTÜ'lü, Yerli ve Milli Şuura sahip gençlerimize yürekten tebrikler.

FİB Haber Merkezi olarak, 149 takım arasında elemelerden geçerek bugün 22 takımın yer aldığı yarışmada Nevşehir'i temsil eden NEV-FEZA Model Uydu Takımımıza başarılar diliyoruz.