Oyunların gelişim süreci çok eski yıllarda sokaklarda veya belli alanlarda insanların kendi aralarında düzenlediği küçük yâda büyük müsabakalardan oluşuyordu. Son 50 yılda gerçekleşen teknolojik devrim oyun piyasasını da çok farklı bir konuma getirmiştir. Buna bağlı olarak ta Oyun Sektörü ticari anlamda da büyük pay sahibi nitelik kazanmıştır.

Oyun genel anlamı ile yoğun iş ortamında yâda hayatta soluklanmak konforu sunan eğlenceli molalardır. İnsanlık tarihi kadar eski oyun piyasası teknolojinin olmadığı dönemlerde bile farklı platformlarda yapılan müsabakalardan oluşuyordu.

Son 50 yılda yaşanan teknolojik devrim oyun piyasasını da bambaşka bir renge büründürmüştür. Televizyona bağlanarak oynanan atarilerden gerçek zamanlı dünyada oynanan oyunlara kadar gelinen süreçte her gün binlerce farklı oyun kullanıcıların beğenisine sunulmaktadır.
Günümüzde birçok alanda binlerce farklı oyun milyonlarca kişi tarafından oynanmaktadır. Çevirim içi bir oyunda dünya üzerinden gerçek kişilerin olduğu platformlardan, bire bir uyumlu simülasyon oyunlarına, spor oyunlarından korku oyunlarına, rol oyunlarından, macera oyunlarına kadar bir çok kategori kullanıcıların beğenisine sunulmaktadır.

Oyun sektöründe iki dönüm noktası vardır. Birincisi bilgisayarların grafik özelliklerinin gelişmesi ile gerçekçi görüntülerin sunulabilir olması. Bu sayede bire bir modellenen dünyada yaşayarak oynama imkânına kavuşulmaktadır.

İkinci önemli nokta internetin yaygınlaşmasıdır. İnternet sayesinde sadece tekli bilgisayarda oyunların yerini, dünyadan milyonlarca kişinin etkileşimli olarak oynadığı ortamlar almıştır.

Mobil telefonlar ise oyun sektörüne başka bir kapı açmıştır. Artık her bireyin elinde mevcut olan internetli akıllı telefonlar üzerinde de milyonlarca farklı oyun kullanıcıların beğenisine sunulmuştur.

Bu kadar büyük potansiyelli oyun piyasasını takip etmek ve yenilikleri yani oyun haberlerine ulaşmak kullanıcılar için günlük davranış şeklidir. Neredeyse her gün yüzlerce binlerce oyunun piyasaya sürüldüğünü hesap edersek, oyun meraklısı bireyin takibi sadece oyun haberleri portallerinde gezinmek ile mümkün olacaktır.

Dünya üzerinde bunca büyük bir sektör haline gelen oyun piyasasının takibi oyun ajansları tarafından düzenli olarak yapılacak son kullanıcıya kadar anlık olarak iletilmektedir.

Oyun ajansları daha beta aşamasında iken oyunun ilk incelemelerini yayınlamakta ve oyun piyasaya sürüldüğünde haberlerin yanı sıra oynanış ile de ilgili ayrıntılı bilgi beslemesi yapmaktadırlar.

Influencer ajansı ile stratejisini doğru şekilde kullanan bir firma yâda kuruluş oldukça verimli sonuçlar alabilecektir. Şöyle düşünün ki on binlerce kişinin ziyaret ettiği bir internet sayfasında yada forumda bir ürün yada hizmet için yapılacak olumlu yorum firma için oldukça güzel bir reklam aracı olacaktır.