Evinde, ofisinde ya da başka ortamlarda klima kullanan kişilerin en çok sorduğu sorulardan biri de nasıl tasarruf sağlaya bilecekleridir. Birçok insan bu konuda tasarruf sağlamak ve bu tasarrufun faturalarına yansımasını ister. İlk olarak klimadan tasarruf sağlamak için doğru seçimi yapmalısınız. Kullanacağınız ortama uygun değerlerde ve uygun büyüklükte klimayı seçerek tasarrufun ilk adımını atabilirsiniz. Eğer gereğinden büyük ya da küçük bir klima tercih ederseniz size bir tasarruf sağlamayacağı gibi sizi zarara da sokacaktır.



Aldığınız klimanın doğru yere montajının yapılması gerekmektedir. Örneğin sizin tercihiniz  dan yanaysa montaj yapılacak yeri doğru tespit etmelisiniz. Odanın her tarafına temas edebilecek bir bölge bulduktan sonra montajı uzman kişilere bırakabilirsiniz.Ayrıca önemli unsurlardan biri de klimanızın enerji sınıfı olacaktır. Eğer klimanız uygun bir enerji sınıfına dâhil ise bu durum sizin bütçenize de yansıyacaktır. İyi bir inceleme sonrası aldığınız ürünün kullanımı da hassasiyet gösterilmesi gereken bir konudur. Ne kadar iyi bir klima seçerseniz seçin, doğru kullanımı gerçekleştirmedikten sonra bir avantajını göremezsiniz. Ürünü aldığınız firmaların güvenilir ve kaliteli olması da size bir artı sağlayacaktır. şubeleri bu aşamada size büyük bir destek sağlayacak ve doğru seçim yapmanıza katkıda bulunacaktır. Bu firmalardan sahip olduğunuz ürünler, tasarruf açısından oldukça etkilidir.



Aldığınız ürünlerin herhangi bir arıza ile karşılaşması durumunda size en yakın  ne ulaşmanız mümkündür. Bu sayede oluşan arızayı en yakın zamanda çözüme kavuşturabilir ve klimanızı kullanmaya devam edebilirsiniz. Yetkili servis faktörünün size yakın olması da size birçok avantaj ve tasarruf sağlayacaktır. Bu sebeple sonradan pişman olmamak için başta iyi bir inceleme yapmalı ve doğru ürünleri seçmelisiniz.