TÜRKSAT ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı iş birliğiyle 5'incisi düzenlenen 'TÜRKSAT Model Uydu Yarışması için geri sayım başladı.

Nevşehirli genç mühendislerin oluşturduğu Nev-Feza Model Uydu Takımımız yarın Tuz Gölü'nde yapılacak TÜRKSAT Model Uydu Yarışması'nda ilimizi temsil edecekler.

NEV-FEZA teknofest takımımız Türksat Model uydu yarışması elemelerinde 149 takım arasından ilk 25'e girerek final yolunu aralama başarısı göstermişlerdi.

İstanbul'da Yıldız Teknik Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi'nde eğitim gören Nevşehirli öğrenciler tarafından Enderûn Mühendislik Kulübü bünyesinde kurulan NEV-FEZA teknofest takımı Türksat Model Uydu Yarışması için tüm hazırlıklarını tamamlayarak Ankara'da kaldıkları otelde  yarışma saati için beklemeye koyuldular.

Tuz Gölü’nde yapılacak olan uçuşu heyecanla bekleyen Nevşehirli genç mühendislerin oluşturduğu NEV-FEZA teknofest takımımız için AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz sosyal medya hesabından yayınladığı moral mesajıyla başarı dileklerinde bulundu.

AK Parti Nevşehir Milletvekili, TBMM Başkanlık Divanı Üyesi, Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mustafa Açıkgöz twitter hesabından yaptığı mesajında; "Nevşehirli gençlerimizin kurduğu Teknoloji takımı NEV-FEZA, Teknofest Model uydu yarışmasında 149 takım arasından ilk 25'e adını yazdırmıştır. 16 Eylül'de Tuz Gölü’nde yapılacak olan uçuşu heyecanla bekleyen İTÜ ve YTÜ'deki Nevşehirli kardeşlerimizi tebrik ediyorum" dedi.

Nev-Feza Model Uydu Takımıda Milletvekili Açıkgöz'e cevaben; "İlgi ve alakanız için çok teşekkür ederiz sayın vekilim, bizler bu ülkenin gençleri olarak her daim çalışmaya devam edeceğiz" notu düştüler.

FİB Haber Merkezi olarak, Nevşehirli genç mühendislerimizi tebrik ediyor ve Nev-Feza Model Uydu Takımımıza yarın yapılacak yarışmada başarılar diliyoruz.