Twitter'da bulunan ve mention adı verilen sistem ile kişinin kullanıcı adının başına @ koyarak iletişim kurabiliyorsunuz. @fibajans gibi böylece kişiyi özellikle bulmanıza gerek kalmadan kullanıcı adı üzerinden iletişim kurabilmeniz kolaylaşıyor.

İşte bu durumun kolaylığını ve kullanışlı olmasını farkeden WhatsApp, bu sistemi kendisine getiriyor. Özellikle bir süre bakmayınca yüzlerce mesajların yığıldığı WhatsApp grup konuşmalarında sizi ilgilendiren bir kısım olduğunda direkt olarak arkadaşlarınız size mention atarak bilgi verebilecek.

Aynı zamanda normal mesajlaşmalarda da @İsim ya da sizin WhatsApp'ta belirlediğiniz kullanıcı adı şeklinde de bir mention atma sistemi de olacak. Böylece biraz daha kolaylaştırılmış bir muhabbet sistemi oluşabilir. Aynı zamanda link ile grup davet sistemi de olacağı görülüyor. Yani sizde numarası olmayan birine ya da bir ortak grup kurmanız gereken tanımadığınız insanlar olduğu durumda dahi oluşturacağınız grup bağlantısını paylaşarak o bağlantı üzerinden kişilerin direkt olarak gruba dahil olmasını sağayabileceksiniz.