Ticari Fuarlar ve Önemleri

Ticaret fuarları ve sergiler; belirli ve önceden tespit edilmiş bir zaman diliminde mal veya hizmetlerin ticari amaçla sergilendiği, uluslararası pazarlamada giderek daha fazla önem kazanan, en etkin ticareti geliştirme amaçlarından biridir. Ticaret fuarları ve sergilerine katılım firmaya satış, iletişim, araştırma ve stratejik açıdan pek çok yarar sağlamaktadır.
 
            Bir pazarlama karması elemanı veya işyeri sahibi olarak fuarları; etkin bir şekilde kullanmak için öncelikle hedeflerin belirlenmesi ve bu hedeflere yönelik en uygun fuarların seçilmesi gerekmektedir. Genel olarak fuar seçimi sırasında derlenmesi gereken bilgiler, incelenme ve değerlendirilmesinde fayda görülen hususların bazıları şöyledir;
·         Fuarda sergilenecek ürünler ve fuardaki ürün sektörü
·         Fuarın hitap ettiği coğrafi bölge
·         Fuarın destek kapsamında olup olmadığı (Kosgeb vb)
·         Fuarın ziyaretçi profili
·         Fuarın teması ve yan etkinlikleri
·         Konaklama imkanı
·         Bir önceki fuarın raporu
·         Katılımın fayda ve maliyet analizleri
 
Bu hafta 10.12.2014 tarihin de iş kur tarafından 3. Kariyer Fuarı, Nevşehir Kültür Merkezin de saat 10.00 da açılacaktır.  Fuar Nevşehir’deki işletmelerin kendilerini tanıtmalarına ve kariyer yapmak isteyen gençlere bilgi vermek amaçlı olacaktır. İlgilenenler, stant gezmek firmaları görmek isteyenler için farklı bir tecrübe olabilir.