14. Kapadokya Geleneksel Yemek Festivali Nevşehir'in Göreme kasabasında düzenlendi.

Türkiye Aşçılar Federasyonu, Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi, Kapadokya Meslek Yüksek Okulu ve Kapadokya Aşçılar Derneği'nin işbirliğinde düzenlenen 14. Kapadokya Yemek Festivalinin açılışına Vali İlhami Aktaş, Nevşehir İl Jandarma Komutanı Albay Yusuf Cavlak, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, İş Adamı Musa Ertaş, Göreme Turizm Geliştirme Koop. Başkanı Mustafa Durmaz, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz, turizmciler, turistler ve beldede yaşayan çok sayıda vatandaş katıldı.

Göreme Amfi Tiyatro'da düzenlenen festivale, Kapadokya ve Göreme yöresine özgü ana yemek, çorba, tatlı ve çömlek peyniri kategorilerinde yapılan yarışmaya, ev hanımlarının yanı sıra aralarında erkeklerin de bulunduğu yarışmacılar katıldı. Vali İlhami Aktaş da Göreme'nin, Kapadokya Bölgesi'nin çok önemli bir turizm merkezi olduğunu, turizm içinde en önemli konulardan birisini yörenin geleneksel mutfağı oluşturduğunu belirtti.

Festivalde en güzel yemek yarışması da yapılarak, çeşitli kategorilerde gerek sunumu, gerek lezzeti gerekse görünümü ile en güzel yemeği yapanlar çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. Festivale ayrıca Kanal 7'de yayınlanan gezi programının sevilen sunucusu Kürşat'ta katılarak çekimler yaptı.