19. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT; bu sene 12 ayrı salonda 70 in üzerinde ülke ve 4500 firmanın katılımıyla gerçekleştiriliyor. EKIN- ITE Group tarafından organize edilen fuar; Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği, TUROFED, TYD ortaklığı, THY sponsorluğunda düzenleniyor. 

EMITT KATILIMCILARINDAN HABERLER... 
Dünyanın 5.inci büyük Fuarı Emıtt'e katılan firmalardan ve katılımcılardan haberler: 

İstanbul Kültür ve Turizm Müdürlüğü açıklaması: EMITT 2015 Fuarına Tataristan Cumhuriyeti katılacak ve Moskova Turizm Komitesi ile birlikte 22.01.2015 tarihinde Tanıtım Etkinlikleri gerçekleştirilecektir. 
YER : TUYAP KONGRE MERKEZİ – Beylikdüzü 
TARİH : 22.01.2015 Perşembe 
SAAT : 13.30 – 15.30 

MARTI HOTELS & MARINAS EMITT TURİZM FUARI'NDA 
Martı Hotels & Marinas Emitt'te 7.Hall'de yer alıyor. 22 Ocak'ta Martı Otel İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Oya NARİN'in ev sahipliğinde bir kokteyl gerçekleştirecek. 
Tarih: 22 Ocak 2015, Perşembe 
Yer: Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi, 
Hall:7 Stand No: 7431 
Saat: 14.30 


ANKARA KALKINMA AJANSI'NDAN “EMITT'E ÖZEL TASARIM KALE '' 
Ankara Kalkınma Ajansı EMITT için özel tasarım stand oluşturdu. Standda ANKARA KALESİ birebir canlandırılacak. Toplamda 284 metrekarelik alana kurulan standda Ankara'nın tüm ilçelere görsel Showlarla tanıtılacak. Fuar kapsamında düzenlenecek “en iyi tasarım stand yarışması '' nda da en güçlü aday olarak gösteriliyor…Ayrıca ebru sanatçısı, hat sanatçısı, demirci de dahil olmak üzere bir çok yöresel farklılıklar standda olacak. 

ATLASJET'İN EMITT ÖNCESİ BÜYÜK DEĞİŞİM AÇIKLAMASI... 
Atlasjet Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, fuar öncesi yaptığı açıklamada, Atlasjet için değişimin başladığını duyurdu. 2 uçak ile başladığı operasyonuna bugün 22 uçaktan oluşan global bir filoyla devam eden Atlasjet, uluslararası havacılık standartlarında verdiği hizmeti daha da genişletme hedefinde.. Bu nedenle “değişim başlıyor '' mottosuyla tüketicilerin karşısına çıkmaya hazırlanan havayolu şirketi, çok yakın zamanda yepyeni kurumsal kimliği ve sürpriz gelişmeleri açıklayacağını bildirdi. 

Fuar öncesi açıklama yapan Atlasjet Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, “Atlasjet olarak 14 senedir yolcularımıza sunduğumuz kaliteli ve konforlu hizmet ile pazarda güvenilen ve tercih edilen bir marka olduk. Havacılık sektöründe büyümek için, değişime açık olmak ve sürekli olarak kendinizi geliştirmeniz gerekiyor. Biz de, büyüme hedeflerimiz doğrultusunda değişime kurumsal kimliğimizden başlıyoruz ve markamızın kimliğinde A'dan Z'ye yenilenmeye gidiyoruz. '' şeklinde konuştu. Atlasjet olarak büyük bir atılım içine girdiklerini belirten Ersoy, yaşanan bu değişimleri çok yakın zamanda açıklayacaklarını ifade etti. 

Kapadokya EMİTT Fuarında iddialı 

EMİTT 2015 fuarında Nevşehir Kapadokya standı oldukça geniş bir alanda yer alacak ve bölge tüm özellikleriyle tanıtılacak. Stant içerisinde yer alan kurum ve kuruluşların tanıtım materyallerinin yanı sıra minyatür sıcak hava balonu, balon sepeti içerisinden gözlükle takılarak havadan uçuş hissi veren uygulama, interaktif zemin üzerinde balon hareketleri, çanak çömlek yapımı gibi birçok aktivite yer alacağı açıklandı. 

Fuara Bölgesel olarak, Kapadokya Turizm Bölgesi Alt Yapı Hizmet Birliği (KAPHİB), Ahiler Kalkınma Ajansı, Ürgüp Belediyesi, Ürgüp Ticaret Ve Sanayi Odası, Avanos Kaymakamlığı, Uçhisar Belediyesi, Ortahisar Belediyesi ve Göreme Belediyesi katılıyor. 

TURİZMDE YENİ ARAYIŞLAR PANELİ 
Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD), Yeni Arayışlar Girişimi Platformu Derneği'nin desteğiyle 25 Ocak 2015 Pazar günü Emitt Fuarı'nda '' Turizm'de Yeni Arayışlar '' konulu panel düzenleyecek. (Bültende saat ve yer belirtilmediği için detay veremiyoruz.) 

ELITE WOLD OTELLERİ YATIRIMLARINI AÇIKLAYACAK.. 
Elite World Otelleri zinciri de her yıl olduğu gibi EMITT 2015 Fuarı'nda 7 hall'de yerini alıyor. Strateji ve yatırımlarını anlatmak için EMITT Fuarı'nı bir platform olarak seçen Elite World Otelleri, inşaatı devam etmekte olan Basın Ekspres Yolu'ndaki Elite World Europe Otel ve Ege Bölgesi'ndeki ilk resort yatırımı Elite World Marmaris Otel'le ilgili fuar katılımcılarına bilgi vereceğini açıkladı. Markalaşma sürecinde yatırımlarını 4 yıl içerisinde 9 otele çıkarmayı planlayan zincir, Marmaris'te açılacak ilk resort yatırımının yanı sıra, St Petersburg'ta yapacakları 2 farklı otelle ilk yurtdışı yatırımını da EMITT Fuarı'nda sektörle paylaşacak. 
Program 
Tarih : 22 - 25 Ocak 2015 
Saat : 10.00 - 16.00 
Yer : TÜYAP 7. Hall 7513 nolu stand 

YDÜ Turizm ve Otel İşletmeciliği de EMIT Fuarında 
Yakın Doğu Üniversitesi Turizm Araştırma Merkezi Başkanı ve Turizm ve Otel İşletmeciliği Y.O. Müdürü Prof.Dr. Tülen Saner, öğretim görevlileri Dr. Nesrin Bahçelerli, Esen Sucuoğlu ile EMITT Fuarı'na katılıyor. 

EMIT fuarına turizm öğrencilerinin katılımlarının çok önemli bir tecrübe olacağını kaydeden Prof.Dr. Tülen Saner, geleceğin turizimcileri olan Yakın Doğu Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Y.O öğrencilerinin vizyon kazanmaları, yaratılıcıklarını geliştirebilmeleri açısından fuarın önemini vurguladı.

Kaynak: turizmhaberleri.com