Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesi, her yıl olduğu gibi bu yılda 22-25 Ocak tarihleri arasında İstanbul TÜYAP fuar merkezinde düzenlenen EMİTT Fuarında tanıtılıyor.

Ulusal ve Uluslararası katılımcı ve ziyaretçinin yer aldığı EMİTT 2015 fuarında Kapadokya tüm yönleriyle yer tanıtılıyor.

Stant içerisinde yer alan kurum ve kuruluşların tanıtım materyallerinin yanı sıra minyatür sıcak hava balonu, balon sepeti içerisinden gözlükle takılarak havadan uçuş hissi veren uygulama, interaktif zemin üzerinde balon hareketleri, çanak çömlek yapımı gibi birçok aktivite yer alıyor.

EMİTT fuarına bölgeden Kapadokya Turizm Bölgesi Alt Yapı Hizmet Birliği (KAPHİB), Ahiler Kalkınma Ajansı, Ürgüp Belediyesi, Ürgüp Ticaret Ve Sanayi Odası, Avanos Kaymakamlığı, Uçhisar Belediyesi, Ortahisar Belediyesi ve Göreme Belediyesi katılıyor.

Fuarın ilk gününde Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, Ürgüp Ticaret Odası Başkanı Ahmet Aydın ve çok sayıda turizmcinin katılımıyla açılışı gerçekleşti.

Her bölgenin kendi kültürel ve turizm değerlerini tanıttığı fuarda ziyaretçilere küçük hediyeler de verildi.