Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan yaptığı açıklamada Kapadokya Bölgesinde 2015 yılında 2014 yılına göre turist sayısının yüzde altı düştüğünü kaydetti.
Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan Kapadokya Bölgesinde 2015 yılında turizmin 2014 yılına oranla yüzde altı düştüğünü ancak yıl sonunda 2014 rakamlarına yaklaşacaklarını söyledi. Vali Ceylan, Kapadokya Bölgesi turizm açısından ve ülkemizin en önemli destinasyonlarından bir tanesidir. Hem doğal yapısı hem de tarihi değerleri ile Unesco’nun da koruma altına aldığı bölgelerden bir tanesi olması sebebiyle önemli bir turizm merkezidir. Bu turizm merkezinde de dünyanın her yerinden misafirleri ağırlıyoruz. 2015 yılında da yine bölgemizde gerek yurt içinden gerekse de yurt dışından 2 Milyon beş yüz binin üzerinde misafir ağırladık. Tabi 2014 yılına göre yüzde altılık bir düşüş görünmekle birlikte bu özellikle bölgemizin ve çevremizde ki bir takım siyasi sıkıntılardan dolayı özellik uzak doğudan gelen turist sayısı azaldı. Bizde yeni destinasyonlar ile bu açığı kapattık. 2015 yılını, 2014 yılına yakın bir turist sayısı ile kapatmayı düşünüyoruz. Tabi önemli olan burada gelen turisti en iyi şekilde ağırlayarak onların bundan sonra gelecek olan turistlere de turizm elçisi olarak göndermek asıl hedefimizdir’’ dedi.
Vali Ceylan 2015 yılında bölge turizmcilerinin yüzünü yapılan çalışmalar sonrasında Çin ve Hindistan’dan gelen turistlerin güldürdüğünü kaydederken şunları kaydetti; ‘’ 2015 yılında yurt içinde ki fuarlara katıldık. Uluslar arası düzeyde fuarlara katıldık. Yine hem Ahiler Kalkınma Ajansı hem KAPHİB hem de Nevşehir Ticaret Odası tabi belediyelerimizin de destekleriyle birlikte farklı ülkelerde turizmcileri götürerek orada ki turizm acenteleri ile bir araya getirerek bölge tanıtımını bire bir tanıtımlar yapıldı. Bunların neticesi alındı. Özellikle Çin, Hindistan, Singapur, Malezya, Vietnam, Tayvan, Filipinlerde ayrıca yine İsveç, Norveç, Finlandiya’da bölgemiz tanıtıldı. Ve bu tanıtımlarında meyveleri alındı. Bu yıl özellikle Çin’den ve Hindistan’dan gelen turist sayısında ki artış bölge turizmcilerimizin yüzünü güldürdü. Bu bölgelerden gelen turistler gün geçtikçe daha da artmaktadır. Biz tabi ki Kapadokya bölgesi olarak bölgemizin daha farklı yerlerde tanıtılarak Pazar çeşitliliğini artırıp gelecek olan turist sayısında ve kalitesinde daha da iyileşme olması için gayret sarf ediyoruz. 2015 yılı istediğimiz gibi geçmemekle birlikte inşallah 2016 yılı daha da iyi olacak diye düşünüyoruz ve bu amaçla da çalışmalarımızı devam ettiriyoruz.’’