27 Günlük Gezi Nevşehir’de Sona Erecek
NEVŞEHİR(MHA) Turist Rehberliği Meslek Kanunu gereğince, üniversitelerin Turist/Turizm Rehberliği bölümleri öğrencileri ile mezunlarına yönelik olarak düzenlediği Yurt içi Uygulama Gezilerinin ilk etabı Kasım-Aralık ve Ocak aylarında Marmara, Ege ve Akdeniz Bölgelerini kapsayacak şekilde gerçekleşmişti.

Nisan ayı sonunda başlayacak olan gezilerle kalan bölgeler tamamlanıyor. İlk defa 2013 yılında iki aşamalı olarak planlanan uygulama gezilerinin ilk etabı, Marmara, Ege ve Akdeniz Bölgelerini içerecek şekilde Kış Gezisi olarak adlandırılmış ve gezi, iklim koşulları ile konaklama maliyetleri de düşünülerek Kasım, Aralık ve Ocak aylarında 6 grup olarak gerçekleştirilmişti.

Uygulama gezilerinin II. Etabı İç Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu ve Karadeniz bölgelerini içermektedir. Geziler öncelikle I. Etap Marmara-Ege ve Akdeniz bölgelerini tamamlayan Üniversitelerin Turist/Turizm Rehberliği bölümleri öğrencileri ile mezunlarına yönelik olarak 23 Nisan 2014 başlatılacak olup mevcut yönetmelik gereği 27 gün olarak gerçekleştirilecek.

Gezi programı toplamda 27 gün sürecek olup, gezi 4 gün Ankara çıkışlı günübirlik 22 gece konaklamalı, konaklamalar ise 3 ile 5 yıldızlı otellerde olacak. Geziye çıkacak her araç için en az 35, en çok 40 katılımcı olması şartı var. İkinci bir aracın çıkmasına yeterli sayıda başvuru olmaması halinde ise başvuru tarihine göre işlemlerini tamamlamış ilk 40 kişi geziye çıkacak, kalanlar sonraki tarihlerde yapılacak gezilere bırakılacak. Gezinin başlangıç noktası Ankara olacak. Gezi için katılımcılardan alınacak ücrete 2 kişilik odada kişi başı konaklama, kahvaltı ve akşam yemekleri dâhil olacak.

Gezinin kişi başı ücreti 3 bin 520 TL. Ankara ile yakın bölgelerin günübirlik gezileceği ve bu gezilerin Ankara hareketli olacağı ilk 4 gün, katılımcı tarafından Ankara'da konaklama talep edilecek olursa, bu ücrete 2 kişilik odada kişi başı 270 TL eklenecek.

Gezi, Ankara yakın çevresinden başlayıp, sırasıyla Karadeniz – Doğu - Güneydoğu ve İç Anadolu Bölgeleri tamamlandıktan sonra Nevşehir'de bitecek.