Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş,Nevşehir Üniversite Rektörü Prof.Dr.Filiz Kılıç,Göreme Turizm Kooperatif Başkanı Mustafa durmaz çok sayıda turizmci ile Yerel yönetimlerden katılımcı Kapadokya yı tanıtmak için amerika ya gideceği ifade edildi.
 Chicago'da 27 Mayıs 2 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festivalde gün boyu ücretsiz etkinlikler sergilenecek. Birbirinden farklı sanat gösterilerinin yer alacağı festivalde Chicagolu ve bölgeyi ziyaret eden turistler için başta Nevşehir ve Kapadokya olmak üzere Türk kültürünü gösteren film, dans, müzik ve gurme yemek örnekleri sunulacak.


Etkinlikte ayca Türk halk dansçıları, semazenler, defileler geleneksel ve modern Türk defileleri, tekstil ürünleri, Türk ve halk müziği ve Klasik Türk Müziği konserleri düzenlenecek.


Chicago'nun önemli merkezlerinden biri olan Pioneer Court'ta yapılacak olan etkinlikte Kapadokya bölgesinden çömlek ustaları, ebru sanatçısı, dokuma ustası gibi sanatçılar da yer alacak.


Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, Nevşehir Milletvekilleri, belediye başkanları, turizmciler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de katılacağı etkinlik kapsamında Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından hazırlatılan Kapadokya görselleri de sergilenecek. Nevşehir Üniversitesi tarafından da bir panel düzenlenecek.


THY Nevşehir Satış Ofisi ile birlikte birçok belediye ve turizm sektörünün önde gelen isimlerinin destekleriyle yürütülen organizasyon kapsamında Kapadokya'nın en iyi şekilde tanıtılması hedefleniyor.