Turizm Şûrası’nın üçüncüsü bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde açılışın ardından başladı. 

3. Turizm Şûrası'na Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Nevşehir Kültür ve Turzim İl Müdürü Cengiz Ekici ,Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız,  Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, KAPTİD Başkanı Yakup Dinler​,Türsab Kapadokya Byk'da Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Büyükbaş ile çok sayıda belediye başkanı ve STK tesmilcileri Nevşehir Kapadokya'yı temsilen katılıyor.

Şuraya katılan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver; "Turizm en üst düzeyde ele alınıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız ciddi hedefler koydu" dedi. KAPTİD Başkanı Yakup Dinler'de; "3. Turizm Şurası’nda Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdogan ve Kültür Turizm Bakanı Sayın Numan Kurtulmus konuşmalarını gerçekleştirdiler. 3. Turizm Şurası’nda belkide bir ilk. Açılışın ardından 8 Bakanımızın katıldığı “Bakanlar Oturumu” Sayın Numan Kurtulmus moderatörlüğünde başladı." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen 3. Turizm Şurası'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından önemli satır başları:
Turizmin insanlığın tarihi kadar eski bir geçmişi vardır. Turizmin bir sektör haline gelmesi geçtiğimiz yüzyılda ortaya çıkmıştır. Bugün artık doğrudan ve dolaylı etkileri ile dünya ekonomisine büyük katkısı olan bir sektörden bahsediyoruz.
OLUMLU İSTİKAMETTE GELİŞİYORUZ
Suriye ve Irak merkezli olarak bölgemizde yaşanan gelişmelerle ülkemizdeki terör eylemleri ve darbe girişimi turizmimizi etkilemiştir. Bu yılın ilk 8 ayında 22 milyonu yakalamamız bizler için umut vesilesidir. Demek ki olumlu istikamette gelişiyoruz.
DEVLETİMİZ SEKTÖRÜN YANINDADIR
Sektörün yaşadığı kötü günleri geride bırakmaya başladık. Yaşanan olumsuzlukları telafi etmek için uygulanan düşük fiyat politikasının önemi büyük. Turizmde artık yükseliş dönemidir. Devletimiz sektörün yanındadır. Türkiye'nin potansiyeli öyle büyüktür ki kaybettiğimiz pazarların katbekat büyükleri bir el uzatımı mesafede bizleri beklemektedir.

DENİZİ BAŞKA, YAYLALARI BAŞKA...

İnsanlar artık gittikleri her yerde hayatın her alanına ulaşmak istiyor. İnsanlar hediyelik eşyalar kadar unutulmaz hatıralar da biriktirmek istiyorlar. Dünyada başka hangi ülkede bizdeki kadar zengin mutfak kültürü, folklor kültürü, bu denli köklü ve farklı medeniyetlerin izleri sürülebilir. Denizi bir başka yaylaları bir başka, hele insanı daha başka güzelliğe sahip kaç ülke var.


Şura, Sheraton Otel’de Komisyon Oturumları ile devam edecek. TUYED’in yanı sıra, turizmle ilgili tüm STK’ların yönetimlerinden heyetlerin katılımıyla gerçekleştirilecek Şûra, 3 Kasım Cuma günü Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un okuyacağı Sonuç Raporu’yla tamamlanacak.
  1. TURİZM ŞÛRASI PROGRAMI
Birinci Gün 01 Kasım, Çarşamba
Açılış (Cumhurbaşkanlığı Külliyesi)
» 09:00 Kayıt
» 10:30 Açılış ve Protokol Konuşmaları
» 13:00 Bakanlar Oturumu
» 17:00 Komisyon Oturumları I (Sheraton Oteli)
» 20:00 Turizm Şûrası Gala Yemeği
İkinci Gün 02 Kasım, Perşembe
Komisyon Çalışmaları (Sheraton Oteli)
» 09:00 Komisyon Oturumları II
» 12:30 Öğle Yemeği
» 14:00 Komisyon Oturumları III
» 19:30 Akşam Yemeği
» 20:30 Komisyon Başkanları ve Raportörler Tarafından Komisyon Sonuç Rapor Taslağının Hazırlanması
Üçüncü Gün 03 Kasım, Cuma
Komisyon Çalışmaları ve Kapanış (Sheraton Oteli)
» 09:00 Komisyon Oturumları IV
Komisyon Sonuç Raporlarının Müzakeresi
» 13:30 Öğle Yemeği
» 14:30 Genel Oturum
Komisyon Başkanlarınca Sonuç Raporlarının Sunumu
» 16:30 3. Turizm Şûrası Sonuç Raporunun Turizm Bakanı Tarafından Okunması ve Kapanış