Nevşehir Belediyesi Basın Yayın Birimi çalışanlarından Fotoğraf Sanatçısı Hasan Galip Temur, tasarladığı projenin bir örneğini şahsi sosyal medya hesabından paylaştı.

Nevşehirli vatandaşlarımızın yoğun olarak talep ettiği ve İlk kez FİB Haber Merkezi olarak daha önceki dönemde gündeme getirdiğimiz silüet yazısı hakkında Nevşehir Belediyesi Basın Yayın Biriminden değerli Gazeteci dostumuz  Hasan G. Temur'un projesini ve örnek uygulamasını görünce çok heyecanlandık. 

Hasan Galip Temur'u tebrik ediyoruz.

Fotoğraf Sanatçısı Hasan Galip Temur, Nevşehir için düşünüdğü projesi hakkında şunları söyledi; "Bu yıllardır düşündüğüm bir proje veya fikir, Düşünsenize milyonlarca insanın selfielerinde kimi zaman belki filmlerin fragmanlarında hatta Kapadokya semalarından geçen dünya uçaklarından görüneceğini bir Hayaledin, Kapadokya'nın merkezi giriş kapısı Nevşehir Cappadocia Başkanım Rasim Arı ya sunacağım fikrimi inşallah. Nevşehiri Ufkunu kesinlikle değiştireceğinden eminim. " ifadelerine yer verdi.

 Amerika'nın New York'u varsa Türkiye'nin Nevşehir'i var...

“ABD’nin Hollywood’u, Hindistan’ın Bollywood’u varsa Türkiye'nin ise Kapadokyası var’

Nevşehir Kalesi, Külliye ve Üniversite önleri başta olmak üzere şehrin muhtelif yerlerine 'NEVŞEHİR' yazısı yerleştirilse... Gece aydınlatması da yapılarak şehre ayrı bir renk katmaz mı? Ayrıca sıla-i rahim için memleketine gelenlerle, yerli ve yabancı turistlerin bu yazı önünde hatıra fotoğrafı çekerek sosyal medyada paylaşmaları şehrimizin tanıtımı ve marka değerine ayrı bir katma değer katmaz mı... 

FİB Haber Merkezi olarak, Nevşehir Belediyesi'nden bu konuda güzel bir çalışma başlatmasını rica ediyoruz. 

Son zamanlarda Dünya'nın adeta yeni keşfettiği Kapadokya bölgesi, peribacaları, kaya kiliseleri ve yer altı kent yerleşimleri ile Türkiye'nin dünyaya açılan en önemli pencerelerinden biri haline geldi. İşte Doğal film platoları ile muhteşem coğrafyasında 

İşte diğer bazı illerden silüet çalışmaları:

Bundan daha güzeli yapılabilir...

-