Acıgöl Kaymakamı Doğukan Koyuncu, yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanı olan Tatlarin yeraltı şehri ve Tatlarin Kilisesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Yapısı ve ziyaretçi sayısı hakkında bilgi aldı.

Nevşehir'in Acıgöl ilçesine bağlı Ağıllı köyü sınırları içinde yer alan ve Topada Yazılı Kaya Anıtı Olarak Adlandırılan Yazılı Kaya Kitabesini de inceleyen Kaymakam Koyuncu, üzerinde Hitit Hiyeroglif yazısı ile 8 satırlık bir kitabe yazılı olan kaya anıtı hakkında bilgi aldı.

Kaymakam Koyuncu Acıgöl İl Genel Meclis Üyesi Metin Vural ile birlikte son olarak Nevşehir'in Acıgöl ilçesine bağlı Yuva köyü sınırları içerisinde ki İlçenin önemli tarihi yapılarından birisi olan Hasan Dede Türbesinde incelemelerde bulundu.

Acıgöl Kaymakamı Doğukan Koyuncu yaptığı açıklamasında; "İlçemizin tarihi değeri yüksek olan bu turizm noktalalarını görmeye, başta hemşehrilerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz." çağrısında bulundu.

Acıgöl Hasan Dede Türbesi;

Bölgede Türk İslam tarihini yansıtan en etkileyici yapı kalıntısı Hasan Dede Türbesidir. Nevşehir'in Acıgöl ilçesine bağlı Yuva köyü sınırlarında yer alan Hasan Dede Türbesinin yapılan araştırmalar sonucu 800-900 yıllık olduğu tahmin edilmektedir. Yapı: cami, mutfak ve türbeden oluşmaktadır. Fevkalade güzel taş işçiliği ve mimari tarzı görenleri hayran bırakmaktadır. Ayakta kalan bölümlerinden türbe giriş kapısı tavanına yapılmış mermer çarkıfelek motifi ve Türk üçgenleri  ile sandukayı çevreleyen çivit mavisi boyalı taşları da sanatsal açıdan ilgi çekici ve görülmeye değerdir.