Türkiye’nin en önde gelen turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesinin turizmde 2023 hedeflerine uygun bir yapılanma ile ulaştırılması amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından  ‘Yeni hedefler, yeni bir gelecek ‘ sloganı ile düzenlenen ‘ Kapadokya 2023 Turizm Çalıştayı’ düzenlendi.

Turizm sektörünün tüm bileşenleri ,bölgenin turizm potansiyelini ileri götürmek için aynı masa etrafında bir araya getiren Kapadokya 2023 Turizm Çalıştay’ının açılışında konuşan TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, " Kapadokya 2023 Çalıştayımıza ev sahipliği yapıyoruz. TC. Kultur Turizm Bakan Yrd. Sn. Huseyin Yayman 'ın teşrifleriyle çalıştayımız başladı.Eşsiz güzelliklerin diyarı Kapadokya 'mız doğallığı, yeraltı ve yerüstü zenginlikleri, sıcak hava balonlarıyla konuklarımızı bekliyor. Medeniyetlerin beşiği Kapadokya 2023'e hazır. Türkiye 'mizin turizm yüzü Kapadokya 'mız, dünyanın kültür başkentidir."dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, ülkemizin vazgeçilmez turizm merkezlerinin başında gelen Kapadokya bölgesinin turizmde istenilen düzeye ulaşabilmesi için bu tür çalışmaların oldukça yararlı olduğunu söyledi. Açıkgöz, toplantıda ele alınacak çözüm önerilerinin de bundan sonraki gerçekleştirilecek çalışmalar için önemli bir yol gösterici niteliği taşıdığına dikkat çekerek, böyle bir çalışmanın gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.