Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe ile birlikte Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u ziyaret ederek bir süre görüştü.

Nevşehir Belediyesi’nin gerçekleştireceği ve devam etmekte olan çeşitli projelerine ilişkin temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya giden Belediye Başkanı Arı, beraberinde AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe ile birlikte Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u ziyaret etti.

Kültür ve turizm alanında, Nevşehir’de yürütülen projeler ve çalışmaların değerlendirildiği ziyarette Belediye Başkanı Rasim Arı, turizme açılması için hazırlıkların sürdüğü tarihi kaya oyma yamaç yerleşim merkezi, Meryem Ana Kilisesi ve Çanlı Kilise’nin restorasyon çalışmaları ve Nevşehir Kalesi etrafında gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin Bakan Ersoy’a bilgiler verdi.

Dünyanın en büyük kaya oyma yamaç yerleşim merkezinin turizme açılmasıyla Türk ve dünya turizminin yeni bir destinasyon kazanacağını ifade eden Arı, her yıl yaklaşık 3 milyon dolayında yerli ve yabancı turist ağırlayan Kapadokya bölgesinin ana idari merkezi konumundaki Nevşehir’in bu sayede turizmden aldığı payı ciddi oranda arttıracağına vurgu yaptı.

Nevşehir’in ekonomisine ve istihdam olanaklarına önemli katkılar sunacak olan kaya oyma yamaç yerleşim merkezinin turizme açılışı öncesinde belediye olarak kale etrafında ciddi bir çalışma yaptıklarını anlatan Arı, bundan sonraki bölgede gerçekleştirilecek çalışmalara ilişkin istişarelerde bulundu.